09 Mayıs 2025, 13:17
|
#1 |
| | İçsel Huzur Arayışı Son zamanlarda, huzuru bulmak için çok uğraştığımı fark ettim. Günler geçiyor, insanlar koşuşturuyor, işler birikiyor… Ama tüm bunların arasında bir an bile durup nefes almak, sadece içimdeki sessizliği dinlemek istiyorum. Huzuru dışarıda aradıkça, aslında hep yakından geçtiğini ama bir türlü fark etmediğimi anlamaya başladım.
Bazen, hayat o kadar hızlı akıyor ki, bir an bile durup bakmaya vakit bulamıyoruz. Ama içsel huzuru dışarıda değil, aslında kendi içinde bulmak gerekiyor. Sadece kendi düşüncelerinin, duygularının farkına varmak ve onlarla barışmak… O an her şeyin çok daha sakin olduğunu hissediyorsun. Kendini kabul etmek, geçmişi affetmek ve geleceği kabullenmek, içsel huzuru bulmanın ilk adımları. Çünkü huzur, dışarıdaki kaostan değil, içimizdeki dengeyi bulmaktan geliyor.
Bir gün oturup sadece birkaç dakika sessiz kalmak, o anı hissetmek ve gerçekten içindeki sesi dinlemek, dünyadaki en değerli şey olabiliyor. Bazen her şeyin ne kadar karışık olduğunu düşündüğümüzde, aslında sakinleşmek ve sadece olmak, her şeyin çözümü gibi geliyor.
Huzuru aramak, aslında onu bulduğumuz anı kabul etmekle ilgili. Çünkü o an, hayatın ne kadar basit ve güzel olduğunu bize hatırlatıyor. |
|
| |