![]() |
| Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler |
|
| | Seçenekler | Stil |
| |
| | #1 |
| [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki "yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklandı. İmamoğlu hakkında "terör" soruşturmasında adli kontrol kararı verildi. İmamoğlu suçlamaları reddetmiş, operasyonların siyasi olduğunu savunmuştu. İmamoğlu'nun ifadesinde gizli tanıklara dayandırılan sorular neler? Medya A.Ş Yönetim Kurulu Murat Ongun, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Doç. Dr. Buğra Gökçe, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Abbas da tutuklandı. CHP bugün cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçim düzenliyor. Ekrem İmamoğlu bu seçimde tek aday. Mansur Yavaş: 'Hukuk sistemimiz adına utanıyoruz' Tutuklama kararının ardından ilk tepki Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'tan geldi. Yavaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için oyunu verdikten sonra İmamoğlu'nun tutuklanması hakkında konuştu. Yavaş, "Hukuk sistemimiz adına utanıyoruz açıkçası" diye konuştu. Yavaş ayrıca "Sonuç ortada, ben kayyum atanmamasına sevindim öncelikle, çünkü yapılan uygulamalara bakılırsa o yönde de bir çalışma var gibiydi" dedi ve ekledi: "Umuyorum itirazla tutukluluğu kalkar, çünkü her şeyden önce masumiyet karinesi var, lekelenmeme hakkı var. Bunların hepsi çöpe atıldı." Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| |
| | #2 |
| Halkını insan gibi yasatmayan devlet, ne milli devlettir, ne demokratik, ne de sosyal devlettir. Sadece bir sömürünün adı ve aracıdır. 👍 2
________________ Maybe in another life. | |
| |
| | #3 |
| Yazık oldu. | |
| |
| | #4 |
| Adaletin önemi, bir toplumun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için gereklidir. Adalet olmadan, insanlar arasında güvensizlik, hoşgörüsüzlük ve haksızlık yaygınlaşabilir. Bu durum, toplumsal çatışmalara ve huzursuzluğa yol açabilir. Adalet, insanların haklarına saygı göstererek, eşitliği teşvik ederek ve hukuki sistemler aracılığıyla haksızlıkları düzelterek toplumsal dengeyi sağlar.Adalet, bireylerin hukuki haklarını korurken aynı zamanda toplumun genel çıkarlarını da gözetir. Adil bir hukuk sistemi, suç işleyenleri cezalandırırken, suçsuz olanları korur. Bu, toplumda güvenin oluşmasına ve bireylerin adalete duyduğu güvenin artmasına yardımcı olur. Ayrıca, adalet, toplumda adaletsizliği önleyerek sosyal adaleti tesis edeAdaletin ekonomik boyutu da önemlidir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, TOPLUMUN GENEL REFAHINI ETKİLEYEBİLİR.BAKIN ARKADAŞLAR TEKRAR BELİRTMEK İSTİYORUM TOPLUMUN GENEL REFAHINI ETKİLEYEBİLİR. Adaletin sağlanması, fırsat eşitliğini artırabilir ve yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunabilir. Ekonomik sistemin adaletle düzenlenmesi, sadece zenginleri değil, aynı zamanda daha az şanslı olanları da koruyan bir yapı oluşturabilir.r. Not; Siyaset tutmam Takım tutmam Adam tutmam.Halkın çıkaralarını savunur ve tutatırım.Bu söylemlerimden Marjinal ve Anarşist tanısına varılmasın. (: | |
| |
| | #5 |
| Adaletin terazisi hicbir zaman şaşmaz👍👏 👍 1 | |
| |
| | #6 |
| siyasette bu tarz kararlar siyasi figürleri halkın gözünde düşürmek yerine daha da yükseltir. imamoğlu yapılan bu suçlamalar ve tutuklamalarla halkın gözünde yükseldi. bunu bir kenara bırakalım. devletin yaptığı halkın iradesine karşı gelmek, kaldı ki RTE'nin sıkça dile getirdiği halk iradesi söylemine taban tabana zıt bir davranış bu yapılanlar, elbette hepimiz imamoğluyla ilgili bu suçlamaların asılsız olduğunu ve sadece önünü kesmek için suni delillerle oluşturulduğunu biliyoruz ancak bilmek yetmiyor bunun için savaşmalıyız da. son bir aylık süreçte yaşanan her şey bunların komplo olduğunu zaten yeterince gösteriyor ama güç kimin elindeyse hukuk ve adalet de onun elinde oluyor maalesef. bekleyip göreceğiz yaşananların geldiği noktayı. ben şahsen yolsuzluktan da aklanacağını düşünüyorum, keza ileriki dönemde halkın direnişi ve tepkisi onu aklamaya yetecektir. | |
| |
| | #7 |
| O halde bu konuyu şöyle kısaca açıklayabiliriz. Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan ister çan dinlet. İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet. 👍 1 | |
| |
| | #8 |
| FETÖ taktiği. Kendi bünyesinde yetiştirilmiş sırf bu işler için aparat olarak kullanılacak bir savcı atanıyor. Ve o malum kişiden operasyon emri geliyor. 5 yılda 1000 üzerinde soruşturma geçiren ibb açık bulunamıyor.Ne hikmetse bu savcı bir kaç kişinin “duymuştum”diyerek şahit kabul ediliyor. Adalet terazisine tecavüz edildi. | |
| |
| | #9 |
| Çözüm sokaklarda olsaydı, 2001'de sokaklardan çekilmezdik. Söz konusu vatansa, dünyanın şah damarını keseriz. O ayrı bir durum; ama çözüm, hukuka karşı hukuksuzluk yapılarak aranmaz. Amaç çözüm bulmaksa ve tüm hukuksuzluklara rağmen adaleti sağlamaksa, bu ülkenin şerefli savcıları, hakimleri, liyakatli avukatları olduğu inancına tam bağlılık göstermeliyiz. Kanunlara karşı, kanunsuz eylemlerde bulunmak, arayışı içinde olduğumuz hukuku yok saymaktır. Yok olduğuna inandığımız bir şeyin mücadelesini vermek de ne kadar akl-ı selim bir davranıştır. 👍 2 | |
| |
| | #10 |
| Adalet nerde? 👍 1
________________ ![]() | |
| |
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |