IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
8Beğeni(ler)

Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2025, 20:13   #1
Standart İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada karar çıktı. İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu dahil 28 kişinin diplomasını iptal etti.
İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal etti.

İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturmada kritik gelişme yaşandı. İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomasını iptal etti.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: İPTALİN GEREKÇESİ "AÇIK HATA"

İstanbul Üniversitesi'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: "Üniversitemiz Yönetim Kurulu'nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24.02.2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 17.02.2025 tarih ve E-68918934-663.08[2024/519-04-R]-12 sayılı "Araştırma Raporu"nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın "Araştırma Raporu"nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir. Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) ivedilikle gönderilecektir.

"NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında 5 Mart'ta İmamoğlu'nun ifadesi alınmıştı.

Başsavcılık, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne gönderdiği ilk yazısında Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) araştırma raporunda, söz konusu dönemde KKTC'de faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarından sadece Doğu Akdeniz Üniversitesinin tanındığına işaret etmişti.

Raporda yer alan yazışmalar dikkate alındığında, yatay geçiş işlemlerinde yabancı ülkedeki yükseköğretim kurumlarının tanınırlığı şartının arandığı aktarılan yazıda, dolayısıyla tanınırlığı olmayan University College of Northern Cyprus'ın (UCNC) yapılan yatay geçiş işlemlerinin İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığınca YÖK kararlarına uygun yürütülmediğinin anlaşıldığı kaydedilmişti.

Başsavcılık yazısında, "YÖK Başkanlığının araştırma raporu kapsamında, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı tarafından tanınırlık, yatay geçiş kontenjanları, ilan süreleri ve yatay geçiş kabulüne dair idari işlemlerin YÖK kararlarına aykırı olarak yapıldığı tespit edilmiş olup, bahse konu diplomanın kullanılmaya (Yüksek Seçim Kurulu gibi vb.) devam edildiği, bu kapsamda diplomanın dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılması, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, rapor doğrultusunda bahse konu diplomanın kullanılması sonucunda doğacak hukuken telafisi mümkün olmayan sonuçlar göz önüne alındığında idari soruşturmanın yürütülmesi veya yürütülen bir idari soruşturma varsa, bahse konu soruşturma raporlarının Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesinde gördüğü öğrenime ilişkin tüm belgelerin onaylı suretinin gönderilmesini isteyen Başsavcılık, 12 Eylül 1990'da yatay geçişin kabulüne ilişkin iş ile işlemlerin kim ve kimler tarafından ihdas edildiğinin tespiti ve bu kişilerin açık kimlik bilgilerini talep etmişti.

Yazıda, yatay geçişe ilişkin raporda belirtilen tarihlerde benzer yatay geçiş işlemlerinin yapılıp yapılmadığı hususuna ilişkin cevabın da ivedi şekilde savcılığa gönderilmesi istenmişti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi
Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alt 18 Mart 2025, 20:16   #2

Ülke alibabanın çiftliğine dönmüş

👍 1

Alt 18 Mart 2025, 20:20   #3
Exclamation SON DAKİKA! Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının YÖK kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini bildirdi. CHP'nin ön seçime hazırladığı İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olamayacağı merak konusu oldu. Hukukçular, bugün itibarıyla İmamoğlu'nun aday olamayacağını kararın idari yargıya taşınacağını belirtti. Peki süreç ne getirir?

İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve diğer 27 kişinin diplomasının iptal edildiğini bildirdi. Gerekçeli kararda, diplomaların, YÖK kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi. Belgeler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve savcılığa da gönderilecek.

Diploması iptal edilen İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?

İmamoğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olması bekleniyordu. Bilindiği gibi, lisans bölümlerinden mezuniyet, Türkiye'de cumhurbaşkanı olmanın şartlarından birisi.

İmamoğlu, vekilleri aracılığıyla idari işlemin tebliğinden itibaren 60 gün içinde iptal davası açabilecek. Ancak, bu davanın açılması 60 günlük yasal süreç içinde diplomayı geri getirmeyeceğinden, şu an bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa, mevzuat gereği aday olması hukuken mümkün değildir.

Kısaca; şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi kararı alınsa, İmamoğlu aday olamaz.

Alıntı

Alt 18 Mart 2025, 20:22   #4

İnadına chp ye oy vercemm. Kudursunlar.
Cumhur adayı olarak oy pusulasında elma görsem elmaya veririm.
Kudursunlar.

Alt 18 Mart 2025, 20:39   #5
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Edilsin edilmesin ama sende liderlik edecek vasıf yok. Benim için bu bir dert veya haber niteliği taşımıyor. Zafer Türkiye'nin olacak.

Alt 18 Mart 2025, 20:46   #6

Ne kadar akp li varsa diplomalari arastirlsin.

Alt 18 Mart 2025, 20:54   #7
Özel Üye
LeoPardeSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üniversiteler arası denklik olmazsa diploma Geçersiz oluyor maalesef. Yurtdışı üni lerine geçiş yapmak için bu tek kural. Yurtdışından bize gelenler içinde geçerli tabi. Hayırlısı.

Alt 18 Mart 2025, 20:58   #8
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Seçime 3 sene var yeniden okusun 3 yılda alsın diplomasını

Alt 18 Mart 2025, 21:00   #9
Standart Erken seçim var bence

Alıntı:
fredyy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Seçime 3 sene var yeniden okusun 3 yılda alsın diplomasını
Kısa süreli önlem aldılar kendilerince.
Yakın zamanda seçim var bence. Seçimi kaybetmemek için
Ne gerekirse yaparlar.

👍 1

Alt 18 Mart 2025, 21:06   #10
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Kyo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısa süreli önlem aldılar kendilerince.
Yakın zamanda seçim var bence. Seçimi kaybetmemek için
Ne gerekirse yaparlar.
Seçime o girerse zaten kaybeder Mansur girerse bir ihtimal kazanır Erdoğan değil de Hakan Fidanı aday gösterirse Ak Parti kim çıkarsa çıksın fark atar Hakan Fidan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)