08 Mart 2025, 23:37
|
#1 |
| | Kadın hakkı.. kadınlar gününde emek veren kadın kimliği ile evde , sahada, işte varolan kadınların gününü kendi kimliği duruşu olan cesur kadınların gününü bir hemcins olarak kutlayarak söze başlamak istiyorum.Her yerde emekçi kadınların günü cümlesi bu cümleden cidden nefret ediyorum.. yalnış anlaşılmasın emek veren üreten kadınlar benim içinde çok kıymetli ama neden hep emek veren kadın olmak zorunda neden bu toplumdaki normlar kadın üzerine dinamik buluyor..kadınlara hak ettiği değeri veren eşitiğe ve aydınlığa saygısı olan bireylerileri tenzih ediyorum ama her insan bu dünyaya bir kere yaşamaya geliyor, her insanın kendini gerçekleştirme , kendine yarar sağlama hayalleri ve umutları var fedakarlık neden sadece kadından bekleniyor neden kadında özgürce fikirlerini beyan edip kendi varlığı ile varolamıyor. bir kadının görevi dünyaya geliş amacı kocasını desteklemek çocuklarını büyütmekten ibaretmi varlığı .. onunda çalışmaya kendi kariyerini yapmaya kendi bir birey olmaya kendi yaşam alanına hakkı yokmu? kutsaliyetlerimiz var bu konulara her insan gibi bende son derece hassas ve saygılıyım annelik kutsaldır kadın olmak kutsaldır ama bu kutsaliyetler hakettiği saygıyı görmüyor. kutsaliyet adı altında sadece kadının sömürülmesine her geçen günün o kadının ömründen gitmesine karşılığında hakettiği saygıyı alamasına benim sözüm. fedakarlik ve emekcilik kadınlara özel bir kurum değildir adamlarda kadınlar kadar emekçi ve fedakar olmalı her kadın her adamın yaptığı işi yapabilir kendi kimliği ile varobilir toplumum bize biçtiği rollerden bence fazlasıyız ALLAH bizi hür yaratmışken kula kulluk etmek sadece ömürden götürür korkmadan fikirlerini söyleyen kendi kimliği ile kendini gerçekleştiren hayallerinin idallerinin peşinden giden cesur kadınlara...