![]() |
| | #1 |
| Ramazan'da fahiş fiyatın önüne geçmek için temel gıda maddelerine zam yapılmaması adına birçok kurum açıklama yaparken, Edirne'den üzücü bir haber geldi.. ![]() 300 TL'den satılan Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerinin porsiyon fiyatı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı işletmelerde gelen zamla 360 liraya oldu. Ramazan ayı öncesi Edirne'de bazı ciğerciler, açıklanan yeni tarifeyi fazla buldu. BAZI CİĞERCİLER ZAM YAPMAYACAK Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve ciğerci esnafı Uğurcan Imrak, en son Lokantacılar ve Esnaf Odası'ndaki tava ciğer fiyatının 300 TL olduğunu, yeni tarifeye göre bu fiyatın 360 TL olduğunu öğrendiklerini, bu zamlı tarifeyi uymayacaklarını, eski tarifeden devam edeceklerini söyledi. BİZİM ALDIĞIMIZ HİÇBİR ÜRÜNE ZAM GELMEDİ, NEDEN BU KADAR ZAM Bu zammı şahsi olarak onaylamıyorum; bence uygun değil. Sonuçta bizim aldığımız hiçbir ürüne zam gelmedi. Yani zam gelmeden neyin zammını bekliyoruz? Neden bu kadar yüksek zam yapıyoruz?" diyerek tepki gösterdi. ZAMMI UYGULAMIYORUM Edirne Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapmış bir şehir olmasına rağmen, esnaf olarak bu durumu yeterince değerlendiremediklerini, kendi ayaklarına kurşun sıktıklarını ifade eden Imrak, "Her işletme, yerli müşterisini bir gözden geçirerek bu durumu değerlendirmelidir. Ben, yerli müşteri portföyümle memnunum ve bu nedenle zam uygulamıyorum. Dükkanlarımdan birinde ciğeri 260 liradan satıyorum, diğerinde ise 270 liradan. Dayanabildiğim yere kadar dayanacağım." ifadelerini kullandı. ![]() Kaynak:https://www.ensonhaber.com/ekonomi/edirnede-tava-cigere-zam-geldi 👍 4
________________ ![]() | |
| |
| | #2 |
| @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
başka haber yok mu:) 👍 1 | |
| |
| | #3 | |
| Alıntı:
________________ ![]() | ||
| |
| | #4 | |
| Alıntı: