IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Eğitim Haberleri Eğitim dünyasından tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!

Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2025, 14:04   #1
Standart Bu okuldan mezun olan kendi işinin patronu oluyor!

Bu okuldan mezun olan kendi işinin patronu oluyor!
Öğrenciyken para kazanmaya başlıyorlar

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 8 bölümü bulunan Merkez Mesleki ve
Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri seçtikleri bölümler üzerinde 4 yıl eğitim
alarak iş garantili mezun olmanın sevincini yaşıyor.

Türkiye'de son zamanlarda meslek liselerine olan ilgi artarken, Kayseri'de bulunan
Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de öğrencilere sunduğu imkanlar ile
tercihlerin başında yer alıyor. Okulda bulunan bilişim teknolojileri, elektrik elektronik
teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi,
mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araç teknolojisi ve uçak bakım alanları öğrencilerin
ufkunu genişletirken, iş sahibi de yapıyor. 4 yıllık lise hayatları boyunca teorik eğitimlerin
yanı sıra uygulamalı olarak eğitim alma şansı da bulunan öğrenciler, mezun olduklarında
kendi işlerinin de patronu oluyor.

“OKULUMUZ KAYSERİ'NİN EN BÜYÜK MESLEK LİSELERİNDEN BİRİSİ”

Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tekin Alparslan; okul hakkında bilgiler
vererek, “Okulumuz Kayseri'nin en büyük meslek liselerinden birisidir. Okulumuzda 8 farklı
alanda eğitim veriliyor. Bu alanlar bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi,
makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, mobilya ve iç
mekan tasarımı, motorlu araç teknolojisi ve uçak bakım alanları bulunmaktadır.
Okulumuzu diğer okullardan ayıran en büyük etken okulumuzda uygulama eğitimlerinin
oldukça yoğun olmasıdır. Bu kapsamda okulumuz döner sermaye faaliyetleri yürütüyor.
Bu anlamda Türkiye'nin önde gelen okullarından birisiyiz. Üretim kapasitemiz oldukça
iyi durumda. Bu durumda, öğrencilerimize beceri ve uygulamalı meslek dersi eğitimleri
daha verimli olarak verilebiliyor. Öğrencilerimiz deney setlerinin üzerinde eğitim
görmekten çok gerçek işler üzerinde eğitim alıyorlar ve pratiklerini geliştiriyorlar.
Bu sayede yapılan çalışmaların piyasada ekonomik değeri oluyor” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER KENDİ HARÇLIKLARINI ÇIKARIYORLAR”

Alparslan, öğrencilerin okulda öğrenirken aynı zamanda kendi harçlıklarını da
çıkardıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz de bu çalışmaların karşılığında kendi
harçlıklarını çıkarıyorlar. Bu kapsamda 2024 yılında döner sermaye çalışmalarında
yaklaşık 150 öğrencimiz görev aldı. Bu öğrencilere 1 milyon 370 bin TL civarında
ödeme yapıldı. Böylece velilerine de yük olmadan kendi harçlıklarını çıkartmış oluyorlar.
Bu sayede de öğrencilerimiz beceri eğitimlerini gerçek iş üzerinde daha iyi gördükleri
için mezun olduklarında kendi mesleklerinde çalışırken tercih edilmeleri daha fazla
oluyor. Kendi işlerinde daha başarılı oluyorlar. Bu okulumuzun tercih edilmesini
artıran da bir unsur. Birçok okulda bu imkanlar bulunamıyor. Ayrıca okulumuz
Milli Eğitim Bakanlığı ile çeşitli kurumlarla yapılan protokol kapsamlarında protokol
okulu statüsünde. Bu protokoller sayesinde okulumuzda eğitim gören birçok öğrenci
öğretim bursu alıyor. Bu ilgili kurumlarla işbirliği yaparak beceri eğitimleri destekleniyor.
İstihdam yönünden de diğer okullardan daha avantajlı durumdayız. Öğrencilerimiz
kendileri istemeleri durumunda iş bulma oranları daha yüksek oluyor” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ'MİZDE BİRÇOK KAMU KURUMUNUN DONATIMLARINI OKULUMUZ ÜRETİYOR”

Öğrencilerin gelen talepler üzerine kamu kurumlarının donatılarını ürettiğini dile
getiren Okul Müdürü Tekin Alparslan; “Son yıllarda çılan birçok okulun okul donatımlarını
bizim okulumuz üretti. Ayrıca, Kayseri İl Nüfus Müdürlüğü, Hacılar, Kocasinan İlçe
Nüfus Müdürlüklerinin donatılarını okulumuz üretti. En son çalışmamız olarak
Kayseri'de yapılan Millet Kütüphanesi'nin donatı siparişlerini de okulumuz üretmektedir.
Bu çalışmamızda halen devam ediyor. Okulumuzda metalürji alanı var. Bu alan
Türkiye'deki meslek liselerinin arasında az bir okulda bulunuyor. Bulunanlar içerisinde de
döküm üzerine pratik çalışması yoğun olan okullardan biriyiz. Şehir şebekelerindeki
su onarım aparatları okulumuzda üretiliyor. Bunun tedarikçisiyiz. Daha öncesinde
üretilen bu ürünleri ilgili kurum yurtdışından ithal ediyordu ama şuanda bizim okulumuz
bunların tedarikini sağlıyor. Biz bununla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

🐞🍀
hiçbir şey için geç değil
ve .....
geç değil bir şey için
hiçbir şey 🐞🍀

Alt 18 Ocak 2025, 14:23   #2
𝐏𝐚𝐫𝐥𝐚 ✨
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cocuk ne kadar yakisikli öyle masallah, bu teknik lisedeki erkekler genelde hep yakisikli olurdu zaten ajsjxd
benim gibi kiz meslekte okuyanlar da güzelDDD

neyse hemsom basarilar dilerim ✨

barisiyormus her orman , yanginiyla. .

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)