IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

DJ Röportaj Radyo dünyasından kişiler ile yapılan röportajları bu başlık altından takip edebilirsiniz

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
124Beğeni(ler)

Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2025, 22:26   #1
Standart 🎶Sevilen Yayıncılarımızdan ''noTaa'' (Arzu) ile Röportajımız🎶

🎶Sevilen Yayıncılarımızdan ''noTaa'' (Arzu) ile  Röportajımız🎶

Sean: Bu ay forumumuzda hem mesleğiyle hem de enerjisiyle fark yaratan bir isim var: Notaa. Kendisi anestezi uzmanı olarak sağlık sektöründe yoğun bir tempoda çalışıyor ama bu kadarla da kalmıyor; bir yandan da DJ’lik yaparak hepimize müzikle nefes aldırıyor. Düşünsenize, bazen bir ameliyatın hemen ardından, bazen de evinden yaptığı yayınlarla karşımıza çıkıyor. Türkiye'de sağlık çalışanlarının ne kadar zor şartlarda görev yaptığını hepimiz biliyoruz. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] , işte tam da bu zorluklar içinde, hem müziğiyle hem de pozitif enerjisiyle bana hep ilham oldu. Bu sohbetten sonra sizlere de ilham olacağına eminim.

Sean: Merhaba dostum, hem sağlık sektöründeki yoğunluğun hem de DJ’likteki enerjin gerçekten güzel. Seni daha yakından tanıyabilmemiz için bize biraz kendinden bahseder misin?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Notaa : Merhaba dostum. :)) Bu güzel yorumların için çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum. :) İstanbul’da yaşıyorum, sağlık sektöründe çalışıyorum ve Yengeç burcuyum (aşırı duygusal). Sanalda 8 senedir aktifim ama DJ’lik serüvenim 3 yıl önce başladı. Şarkılar benim ruhuma dokunuyor, bu yüzden sevdiğim parçaları paylaşmak istedim ve böylece başladım. İlk anonsumda elim ayağım titremişti ama dinleyicilerin güzel yorumları beni motive etti.

Şarkılara âşık bir insanım ve onlarda kendimi buluyorum. Evde, sporda, nerede olursa olsun dinlerim, hatta eşlik de ederim (sesime güvensem ahh, yayınlarda bile söylerim! ). Şarkılar ruhuma iyi geliyor ve bu yüzden “Neden sevdiğim şarkıları ben de paylaşmayayım ki?” dedim ve bir gazla başladım. İlk anonsumu görmen lazımdı, elim ayağım titredi, konuşamadım resmen. Dinleyiciler bir ara “Kıza anons yaptırmayın, kalbi duracak!” dediler. Ama pes etmedim ve devam ettim. Keyif haline geldi; insanlarla paylaştıkça ve tabii ki güzel yorumlar geldikçe daha da mutlu oldum.

Sean: Bu kadar içten ve samimi bir giriş yapınca insanın yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Senin hem sağlık sektöründeki yoğunluğun hem de DJ’likteki enerjin gerçekten örnek alınacak bir şey. (Ben ise aşırı üşengeç biriyim. :)) İlk anons anını gözümde canlandırırken bile gülümsedim. Şimdi, şarkılarla olan bu bağını daha iyi anladık. Peki, yayın yaparken seni en çok ne motive ediyor? Dinleyicilerden gelen güzel yorumlar mı, yoksa sevdiğin şarkıları paylaşma tutkusu mu?

Notaa: Yayın yaparken beni en çok motive eden aslında o andaki ruh halim. Eğer ruh halim iyiyse karşıya daha güzel bir enerjim geçiyor. Ama tabii ki paylaşma tutkum ve insanlardan gelen güzel yorumlarla bir bütün oluşturuyor.

Sean: Haklısın, gelen tepkiler önemli çünkü günümüzde güzel şeyler söylemek neredeyse zorlaştı. Peki, Nota isminin ardındaki hikâye nedir? DJ’lik yaparken bu ismi seçmendeki sebep neydi?

Notaa: Aslında tamamen şans eseri. Ama hem müziği çağrıştırdığı hem de DJ’likle uyumlu olduğunu düşündüğüm için hoşuma gitti. :)

Sean: O zaman gerçekten de şanslı bir seçim olmuş. :) Peki, bu müzikle olan bağın sadece nickle mi sınırlı, yoksa başka bir şekilde de müzik hayatının bir parçası mı? Hangi türler seni daha çok etkiler?

Notaa :Müzikle bağım sadece nickle sınırlı değil. Arada şarkı söylemişliğim vardır, hatta ses kaydı alıp denemeler yapmışlığım da var. :) Dans kursuna gitmişliğim de vardır ve çok severim. Açıkçası müzik benim hayatımın bir parçası. Genelde slow parçalar dinlemeyi seviyorum ama arada pop ve rock müziklere de geçiş yapıyorum.

Sean: Müziğin senin için ne kadar önemli olduğunu görmek çok güzel. Bir anestezi teknikeri olmak, insanlara sakinlik ve huzur verme mesleği. :) Yayın yaparken dinleyicilerine bu huzuru ve rahatlığı hissettirme çaban oluyor mu?

Notaa :Tabii ki dinleyicilere huzur vermek önemli, ki yaptığın yayından daha büyük bir haz almak için... Ama bundan kastım olan konu şöyle: sevdiğim müziklerin onların kalbine dokunmasını istiyorum. Bunu hissettirmek çok güzel ve bunu eşliklerle daha iyi anlayabiliyorum. Ama şu da bir gerçek, herkese her şarkı tarzını dinletemezsiniz. O yüzden beğendirme çabası söz konusu değil. Sadece amacım, ruhuma iyi gelenleri onların ruhunda bulmak diyebilirim.

Sean: Gerçekten de müzik, ruhun derinliklerine dokunma gücüne sahip. Her dinleyicinin ruhuna hitap etmek farklı bir deneyim olsa da o özel anları yakalamak, yayıncı için bambaşka bir tatlılık taşıyor, değil mi? Peki, bu süreçte seni en çok etkileyen bir müzik ya da anı oldu mu?

Notaa: Kesinlikle, özel anları yakalamak ve o ana dokunmak bambaşka bir şey. Anı olarak demeyelim de... Mesela bazı insanlar vardır ya, sende iz bırakır, değerlidir. Ve onun sevdiği, senden istek yaptığı, belki de listene eklettiği parçaları unutamazsın ya... Öyle şeyler bende hep kalır. O şarkıları ne zaman çalsam, "O kişi bunu çok severdi," ya da "Şöyle bir anısı vardı," dediğim parçalar olmuştur. Ve onları çalarken ister istemez gülümsüyorum; parçanın ayrı bir yeri oluyor.

Sean: Evet, bu bende de oluyor. O yüzden yeni şarkım pek yok. :) Peki, yayın yaparken dinleyicilerle arandaki bağdan seni en çok mutlu eden şey nedir?

Notaa: Dinleyicilerin eşlik etmesi tabii ki! Hani tam şarkı çalar, "Off," dersin, "Şimdi bağıra bağıra söylemek vardı!" O sırada şarkının sözleriyle eşlik ederler ya... O an sanki hep birlikte o şarkıyı haykırıyormuşuz gibi geliyor. O hissi almak beni çok mutlu ediyor. :)

Sean: O anı gerçekten çok iyi tarif ettin, sanki herkes bir arada şarkıyı paylaşıyor gibi. Peki ya yayın yaparken seni zorlayan ya da bazen düşündüren bir şey oluyor mu?

Notaa: Yayın yaparken zorlayan şey, mobil yayıncı olduğum için ve çalıştığım ortamdaki durumdan dolayı Wi-Fi’den bağlanmak zorundayım. Bu durumda mutlaka düşüş yaşıyorum yayınlarda. İster istemez bu, modumu düşürüyor.

Sean: İlk kez yayın yaptığında hissettiğin heyecanı nasıl tarif edersin?

Notaa: İlk kez yayın yaptığımda aşırı heyecanlıydım ya, kalbim duracak gibi hissettim. Hani derler ya, sanki bir sahnedesin ve herkes sana bakıyor... :) İki-üç şarkı sonrası dinleyicilerin motivasyonları ile biraz daha sakinleşmiştim. Şunu diyebilirim: İlkler asla unutulmaz. O anı asla unutmuyorum ve her gün aslında o anın heyecanını yaşıyorum. Bu çok güzel bir his. Çünkü heyecanını kaybedersen bence o mutluluğu ve keyfi alamazsın.

Sean: Anladım :)) İlk heyecanı yaşarken bence dinleyicilerin tepkileri de seni biraz daha rahatlatmış olabilir. O ilk anı hatırlamak gerçekten özel, her yayında o duyguyu yeniden yaşamak da çok güzel bir şey. Peki, o ilk yayından sonra dinleyicilerinle arandaki bağ nasıl gelişti? O başlangıçtaki heyecanı her yayında hissettirmek için neler yapıyorsun?

Notaa Kesinlikle dinleyicilerin eşliği ve güzel tepkileri insanı ayrı motive ediyor ve şımarıyorum, bunu itiraf etmeliyim :) Samimi ve içtenliği seviyorum, o yüzden kolay iletişim kurduğumu düşünüyorum. Ama yayınlardaki o heyecanımın devam etmesi aslında en çok da benle ilgili. Benim için bana iyi geleni paylaşmak çok güzel ve sevdiklerimin de desteğiyle bu heyecan benden hiç gitmiyor. Her yayında, "Haydi, tekrar başlıyoruz, bugün ne dinlesek de keyfimiz yerine gelsin" dercesine hareket ediyorum.

Sean: Müzik dışında seni en çok ne mutlu eder, nasıl vakit geçirirsin?

Notaa : Müzik dışında beni en çok mutlu eden ailemle vakit geçirmek. Büyük ve birbirine bağlı bir ailem var, çocukluğumdan beri hep bir aradayız. Hafta içleri bile "Hadi bir kahve, çaya gelelim" diyen bir aile kitlem var. Ama ben bu durumdan hiç şikayetçi olmadım, çok severim. Onun dışında gezmek, arkadaşlarımla vakit geçirmek, arada yürüyüş yapmak çok hoşuma gidiyor. Bir de mutfakta iyiyimdir (azıcık ukalalık yapmış olabilirim ama öyle :)). Yemek ve tatlı tarifleri denemek ve yapmaktan mutlu olurum.

Sean: Ne kadar güzel bir aile bağınız var, samimiyeti söyleyebilirim :)) O zaman, mutfakta bu kadar yetenekli olduğunu duyunca merak ettim, en sevdiğin yemek ya da tatlı nedir? Hazırlarken en çok keyif aldığın tarif var mı? İrcrehberi okurlarına özel tarif diye :))

Notaa : Ayy, sanırım mutfak işine girerseniz biz çıkamayız, bu röportaj "Aşçı Nota ile bir tutam tarifler" mottosuna döner 😂 Şöyle diyebilirim, en çok tatlı yapmaya bayılıyorum. Kimse kusura bakmasın, iddialıyım bu konuda :) Vişneli brownie efsane olur, ilk aklıma bu geldi.

Sean: Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye diye hepimiz diyabet hastası olup çıkacağız, ellerine sağlık. Baklavaların meşhur gibi öyle duydum :)) Peki, eğer müzik hayatında hiç olmasaydı, hangi alanda kendini ifade etmek isterdin?

Notaa : Teşekkür ederim, tatlı konusunda iyiyim dostum :)) Müzik hayatımda hiç olmasaydı, aslında bunu düşünmek bile kötü çünkü müzik benim için çok başka, benim ruhuma gelen en iyi ilaç diyebilirim. Ama olmasaydı, sanırım kendimi yazıya ya da şiire verirdim. Bir zamanlar yazmışlığım da var :) Kim bilir, belki de bir roman olur hayatımız, ya da şiirlere dökülür duygularımız.

Sean: Müzik hayatında bu kadar önemli bir yer tutarken, yazı ve şiirle de bir bağın olduğunu öğrenmek çok güzel. Bir roman ya da şiirler yazmayı düşünmen çok anlamlı. Peki, son olarak İrcrehberi hakkında ne düşünüyorsun? Bu platformda yayın yapmak ve burada olmak sana neler katıyor?

Notaa: İrcrehberi'nde yer aldığım için öncelikle çok mutluyum. Burada çok değerli insanlar tanıdım, kalpleri ve karakterleri güzel insanlarla bir arada olmak bana huzur sebebi kesinlikle. Bu platformda yayın almak, hem kendimi geliştirmemi hem de hislerimin insanlara geçmesini görmek, onlarla aynı anı paylaşmanın verdiği mutluluktan dolayı hayatıma güzel anılar biriktirmemi sağlıyor. Derler ya, hayat paylaştıkça güzel. Yeri gelir bir şarkıyı, yeri gelir bir anıyı, yeri gelir sevmeyi, sevilmeyi...

Sean: Güzel ve içten düşüncelerin için çok teşekkürler, Notaa. İrcrehberi'nde ve hayatında her şeyin gönlünce olmasını diliyorum. Bu tatlı sohbeti yapmak gerçekten çok keyifliydi.
👍 20

Üslup muhattaba göre şekil alır
.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)