IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Anketimiz: 2024 Yılının En Çok Okunan Kitapları
DÜŞLEYEN DÜŞÜNEN DÖNÜŞEN İNSAN-BAHAR ERİŞ 0 0%
KARANLIK ODA KURALLARI-ROBIN ROE 0 0%
BİR MUHTEŞEM GÜNEŞ-KHALED HOSSEINI 2 50.00%
AŞK HİKAYESİ-İSKENDER PALA 1 25.00%
HARABE SIRLAR-NEVA ALTAJ 1 25.00%
Katılımcı sayısı: 4. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
17Beğeni(ler)

Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2024, 22:28   #1
KelebeK~~
Melodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart IR - 2024 Yılının En Çok Okunan Kitapları

IR - 2024 Yılının En Çok Okunan Kitapları

DÜŞLEYEN DÜŞÜNEN DÖNÜŞEN İNSAN-BAHAR ERİŞ

2023 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini alan Bahar Eriş’in yeni kitabı Düşleyen Düşünen Dönüşen İnsan, bu yılın en çok okunan kitapları arasındaki yerini aldı.

Bahar Eriş son kitabında ‘’ yeni gerçeklerle uyumsuz hayat’’larımızı pek çok yönden tekrar düşünmek ve dönüştürmek zorunda olduğumuzu, bunun için de duygusal zekâ, odaklanma ve dikkat, yaratıcılık, zaman yönetimi, eleştirel düşünme becerilerimizi geliştirmemiz gerektiğini dile getiriyor. Peki, bu becerileri nasıl geliştirebiliriz? Telaşa kapılmadan, denemeye, keşfetmeye ve merak etmeye devam ederek, en önemlisi de anlamlı ilişkiler, işler ve değerler etrafında hayatı yeniden ve yeniden inşa ederek…

2024 okuma listenizde yer alması gereken bu kitap, gerçeklikten uzak olmayan ve gerçeklikle örtüşen öneriler ve uygulanabilir çözümler sunmasıyla içsel bir yolculuğa hazırlıyor okurlarını.

KARANLIK ODA KURALLARI-ROBIN ROE

Artemis Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan Karanlık Oda Kuralları, psikolojik gerilimde çarpıcı bir başarı yakaladı. Çıkar çıkmaz çok satan kitaplar 2024 listesine giren kitap, okurlarını duygudan duyguya sürüklüyor.

On altı yaşındaki Sayers Wayte, her şeye sahiptir. Muhteşem notlar, yakışıklılık, popülerlik… Ailesinin parasının alamayacağı hiçbir şey yoktu ancak yaşadığı ayrıcalıklı hayatın yalan üzerine kurulu olduğunu söyleyen bir adam tarafından kaçırılana dek… Penceresiz bir odada mahsur kalan Sayers, neden götürüldüğünü ya da adamın onu ne kadar süre kapalı tutmayı planladığı bilmeden korkunç yeni bir gerçekle yüzleşir. Sayers aklını kaybetmeden önce buradan kurtulup kurtulacağını merak etmeye başlar.

BİR MUHTEŞEM GÜNEŞ-KHALED HOSSEINI

Yayımlanmasının üzerinden tam 16 yıl geçmesine rağmen en çok satan kitaplar listesinden inmeyen Bin Muhteşem Güneş, bu yılda zirvedeki yerini koruyarak 2024’ün çok okunan kitapları arasındaki yerini aldı.

İlk romanı Uçurtma Avcısı ile tüm dünyada muhteşem bir başarı yakalayan yazarın ikinci romanı olan Bin Muhteşem Güneş’te yine yazar doğduğu toprakları anlatıyor. Bu defa da iki kadının kesişen yaşamları ve dostlukları üzerinden…

Afgan halkının yaşadığı zulüm ve acıları tüm çıplaklığıyla kaleme alan Hosseini, Bin Muhteşem Güneş kitabında, kapanmayan bir yarayı, kızların küçük yaşında zorla evlendirilmesini konu alıyor. Tam da bu şartlar altında varoluş mücadelesi veren Meryem ile daha iyi şartlarda büyümüş ve eğitim almış Leyla’nın hayatlarının kesişmesi ve mücadeleye beraber devam etmelerini sürükleyici bir şekilde anlatan kitap sayesinde belki de hiç tanışamayacağımız kişilerin öyküleriyle tanışmış oluyoruz.

AŞK HİKAYESİ-İSKENDER PALA

Sevilen yazar İskender Pala, yeni kitabı Aşk Hikâyesi ile okurlarını selamlıyor. Yazarın sürükleyici, bir o kadar da öğretici ve edebiyat zevkiyle örülmüş bu kitap, aşk ve macerayı bir arada sunuyor. 2024’te soluksuz okunan bu kitap, sizi I. Ahmet dönemi İstanbul’una götürecek. Sultanahmet Camii’nin yapılış hikâyesi ile Kırım’da ateşlenen ve İstanbul’a giderken deniz kazasında birbirini kaybeden iki aşığın hikâyesi paralel bir şekilde işleniyor romanda.

10 Haziran 1617 sabahı Kulaksız Kabristanı’nda hatun kişi mezarı üzerinde biri hanım üç ceset bulundu. Erkekler mezara kapaklanmış, kadın da erkeklerden birine sarılmış vaziyette. Devrin ases teşkilatı aylar sonra üçünün de aynı vakitte aşk yüzünden öldüğünü açıkladı…

HARABE SIRLAR-NEVA ALTAJ

Kaleme aldığı kitaplarla geçtiğimiz yıl da çok okunan kitaplar listesinde yer alan Neva Altaj, Kusursuzca Kusurlu serisinin dördüncü kitabı olan Harabe Sırlar ile okurlarıyla buluştu. Neva Altaj’ın yeni kitabında Isabella ve Luca’nın tutkuyla ve sırlarla dolu aşk hikâyesini okuyacaksınız.

Hayatım boyunca özlemini çektim,

Onu istedim.

Çocukken beni boğulmaktan kurtardığı günden beri.

Ama beni hiç fark etmedi,

Bana hiç o gözle bakmadı.

Ona göre ben daha çocuğum.

Ve şimdi benimle evlenmesi emredildi.

Beni istemiyor,

Ne kalbinde ne de yatağında.

👍 9

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)