![]() |
| Radyo Extra Sanal Radyoculuk hakkında aradığınız her türlü bilgi, makale ve sunumlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz. |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Tüm hayatını müzikle kazandığını ve küçük yaşlardan itibaren TRT'de isim yapan sanatçılarından biri olduğunu söyleyen Sağyaşar, şöyle devam etti: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] "5 kıta gezdim. Bütün Arap ülkelerine, ABD'ye iki defa, Kanada'ya 1 defa, Avusturalya'ya 3 defa, Almanya'da birçok kez konserlere gittim. Sanatıma çok bağlıyım. Titiz bir sanatçıyım. Türk musikisini zedeleyici hiçbir şey yapmam. Duygularla bestelenen eserleri bozmam. Ancak yorum her solistin hakkıdır. Yorumda güzel, küçük bir değişiklik esere hava verir. Ama bizim yorum katma hakkımız yok. Hep bu anlayışımla sanatıma devam ettim. Gazinolarda ağır semailer okudum. İlk defa sahnede günlük şarkılar değil, ağır semai okumuştum." Usta sanatçı, bugüne kadar yorumladığı birçok şarkının kendisinden daha meşhur olduğuna dikkati çekerek, "Mesela 'Unutamam Seni' şarkısı, bu ve bunun gibi eserlerin aslında bestecisini de ben meşhur ettim. Avni Anıl, Yusuf Nalkesen, Şekip Ayhan Özışık'ın, İrfan Özbakır'ın ve Erol Sayın'ın eserleri benden meşhur oldu. Yani en az 80, 90 şarkıyı yorumladım. Bana 'niye beste yapmıyorsun' diye sordular. Yaptım 3, 4 tane var ama ben daha iyi bir hizmet için plak, radyo ve gazino üçgenini iyi kullanarak, beğendiğim şarkıları size sundum ve o şarkılar hit oldu." diye konuştu. İYİ Kİ DOĞDUN TÜRK SANAT MÜZİĞİ SANATÇISI,KORO ŞEFİ DOĞUMLAR 1837 – Cosima Wagner, Alman piyanist ve besteci (ö. 1930) 1913 – Tony Martin, Amerikalı şarkıcı ve sinema oyuncusu (ö. 2012) 1923 – Yusuf Nalkesen, Türk bestekâr (ö. 2003) 1927 – Ram Narayan, Hint müzisyen 1932 – Mustafa Sağyaşar, Türk sanat müziği sanatçısı ve koro şefi 1954 – Annie Lennox, İskoç şarkıcı 1958 – Alannah Myles, Kanadalı şarkıcı 1971 – Dido, Britanyalı pop şarkıcısı 1974 – Rober Hatemo, Türk şarkıcı 1976 – Armin van Buuren, Hollandalı DJ 1976 – Tuomas Holopainen, Finlandiyalı müzisyen, 1979 – Ferman Akgül, Türk söz yazarı, besteci, müzisyen ve rock grubu maNga’nın solisti 1979 – Sinan Kaynakçı, Türk şarkıcı, besteci ve söz yazarı OLAYLAR 1990 – Tim Berners-Lee; HTML ve World Wide Web’in temellerini attı. İlk defa iki bilgisayar arasında hypertext teknolojisi kullanılarak sunucu bağlantısı gerçekleştirildi. >VEFAT EDENLER 1957 – Charles Pathé, Fransız film ve ses endüstrisi öncüsü (d. 1863) 1995 – Dean Martin, Amerikalı şarkıcı ve sinema oyuncusu (d. 1917) 2006 – James Brown, Amerikalı şarkıcı (d. 1933) 2008 – Eartha Kitt, Amerikalı şarkıcı ve oyuncu (d.1927) 2013 – Adnan Şenses, Türk besteci, söz yazarı oyuncu ve Türk Sanat Müziği şarkıcısı (d.1935) 2016 – George Michael, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı (d. 1963) 2020 – Engin Nurşani, Türk Sanat Müziği şarkıcısı (d.1984) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________ Üslup muhattaba göre şekil alır . | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |