![]() |
| | #1 |
| ekmeğe ve bir tas çorbaya bakabildiğin zaman yıldızlara, ürktüğünde kalbine hışırdayan dala, ellerine sinmiş kokuya denize fırlattığın taşa, taşın ardından koşan ayaklarına her şey üst üste gelince yardıma çağırdığın suya nara, kirazın patlayan çiçeğine şehre girmeden evvel gündüzü bekleyene, geceye sabredene sana, gözlerine ve yüzündeki hüzne inanıp bekledim sabaha eren kuştum, cama değen nefestim ve inandım vuruşmalardan sağ çıktım, erken geldim yine bekledim bir yanı yıkılmış evlere sokuldum güneşin büyüttüğü bir gölgem olmasındı sen yanımdayken bu yüzden güneşe çıkmadım hiç, bekledim terzilerde ne dikilir bilmezdim çıplaktım ört istedim belki bir kızımız olur diye kendime çocuk sevmeyi ekledim eski zamanlardan, taş kitabelerden, bozkırı tepeleyen atlılardan tapınaklardan, sunaklardan, kör kâhinlerden medet ummadım kökü sulanmış bir çiçeğe tutundum beklerken o gemiler, o şilepler, karaya uzak duran o deniz feneri bir bir getirsin giden ne varsa mutfak tezgahında bardak, vazoda solmuş çiçek yarısı yenmiş ekmek, henüz okunmamış kitap ne varsa işte seninle geri dönsün istedim caddelere açılırdı insan yüzleri bir bir sana çevirdim polis raporlarına sığmayan bir suçla sevdim, ellerini çoğalttım bebek uykularına sığınan meleklere el ettim yorgundum, uykusuzdum, sen olsan bembeyaz yataklar ne işe yarar çoban yıldızına dek koştum sonunda şafağa erdim sofralar diz çöküp otur diye vardı uzatmadım elimi ne güzel dururdu ayak bileğinde halhal kırları senin için kapattım seferlerden, zaferlerden, otobüs camlarından, yağmur ikindilerinden sana döndüm, yüzümü biriktirdim yüzüne kapılarda durdum, çocuksuz evlere şenlik ol dedim içimde tuttuğum gecelerdin, ekin tarlalarında gün heyecanıydın dudaklarından su içmeye inen güvercinlere saçlarının rüzgârına, yanağının kuşluk vaktine benim olmaya hazır yanlarına inandım kalbimin yamacında gül gölgesisin, hâlâ bekliyorum ![]() Cengizhan Konus 👍 2
________________ vâki olanda hayr vardir. . ![]() | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |