![]() |
| yazan Maraz 25 Ekim 2024, 13:51
.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] .. ah benim hırpaniliğimin müsebbibi ah benim mekân-ı aşiyanım ah benim gönlümün yegâne mihmanı ben ki adına kul bakışına meftun olmuşum dokunmadıysa aklaşan saçlarıma nazenin ellerin baktığımda görmediyse gözlerini gözlerim rahmet sarsa dört bir yanı bahar eylese devran ıtır çağlasa gönül dergâhım sen yoksan yanımda ne fayda ah benim dilsiz gecelerimin hırçın yanı ah benim boğum boğum hıçkırığım ah benim feryat figan ağıdım ben ki yokluğunla virane yokluğunla idama mahkum olmuşum ruhumdaki yorgunluğu almıyor seni anmıyorsa şiirler şarkılar giydirmiyorsa huzur hırkasını rüyalarıma konuk etmiyorsa seni vakit sultan-ı yegah peşrev çalsa mızrap mey yağsa gökten serilse ayaklarıma gökkuşağı ilmek ilmek vahaya bürünse dünya sen yoksan ufkumda ne fayda ah benim tebdil-î rahşanım ah benim aşk namına ilhamım ah benim beni beden alanım ben ki derdime çare seni bilmiş senden gayrısına mihnet etmemişim seni bana versin diye niyaz etmişken vermemişse Mevla secde etse aşkıma kainat tavaf etse akşamımı eflatun bulutlar cem etse adıma ağaçlar kuşlar sen yoksan bahtımda ne fayda ah benim ezelden ebede adağım ah benim ömrümü adadığım ah benim mutlak-ı hayatım ben ki seninle doğmuş sensizlikle susmuşum akşam olunca kapımı sen açmadınsa gece olup odama sen dolmadınsa sabah olup gözlerimde sen doğmadınsa günbegün sinene konmadıysa başım an olsa zaman ayağıma serilse cennet evla hayat verse Rabb sen yoksan yazgımda ne fayda ah benim kendimle hasbihalimin pınarı ah benim karanlık gecelerimin kandili ah benim ruhumun pir-ü pak misbahı bil ki içimde göveren bu sarp dağ bu yaman sancı bu kesif ıstırap makberidir yolunda helak olmuş kavmimin bil ki ne isyan ne inkârdır ikrardır ihbardır bu serzeniş iflah olmaz gayrı ne düşlerim ne şiirlerim intihardır sensiz her nefesim Şiir : Uykusuzadam Yorum : Maraz 👍 4
__________________ Ve Kimse size eşitlik ya da adalet veremez. Cesaretiniz varsa, kendiniz alırsınız. |
| Görüntüleme 95
Yorumlar 6
|
| | #2 |
| Sesinize sağlık. 👍 1
________________ ✨ ![]() | |
| |
| | #3 |
| Emeğinize sağlık. 👍 1 | |
| |
| | #4 |
| uykusuzadamın kalemi senin nefesinle birleşince çok hoş bir şey çıkmış ortaya.. Bayıldım dinlerken.. Onun yüreğine senin nefesine sağlık canım 👍 1
________________ ![]() | |
| |
| | #5 |
| Yüreğinize sağlık 👍 1 | |
| |
| | #6 |
| Yani ne yazmalıyım bilmiyorum. Duyduğum gururu mu, şiirin sesinde can bulmasını mı, şiirin kasvetini dağıtan o buğulu sesinden aldığım keyifi mi bilemiyorum. Çok teşekkür ediyorum Maraz... Minnettarım... Sesine, nefesine, şiire can katan yüreğine sağlık... Eksik olma hiç... 👍 1 | |
| |
| | #7 |
| Eski turkceylede gayet hoş olmuş emeğine sağlık 👍 1
________________ Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!! | |
| |
| Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |