![]() |
| | #1 |
![]() Bu yılki Miss Turkey yarışmasının birincisi olan İdil Bilgen, taç sahibi olduktan sonra medyada geniş yankı uyandırdı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı İdil Bilgen, 24 yaşında ve 1.80 cm boyunda, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 11 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olarak Türkiye'nin en güzel kızı unvanını kazandı. Bilgen’in birinciliğiyle birlikte sosyal medya ve sanat camiası ikiye bölündü. Ahmet Çakar'ın, "Ben temsil etsem daha iyi" Bülent Ersoy, "Bu şimdi güzel mi! Erkeksi hatları var, Şabaniye gibi!" başladığı sözlerini "Genç çocuk kırmayalım, üzmeyelim onu" şeklinde bitirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bunun yanı sıra Türkiye güzellerinden Bilgine destek geldi; Nebahat Çehre: “Ben kızımızı çok beğendim. Yolu, bahtı açık olsun” Çağla Şikel: “Bir genç kıza yapılan bu şiddeti ve buna kahkahalarla eşlik eden herkesi kınıyorum” dedi. Sosyal medya kullanıcılarından gelen yorumlar eşliğinde Eski Miss Turkey güzelleri kaleme alındı "saçmalamayın ya, bir güzellik yarışmasında çirkin bir kadın birinci oluyor ve siz acımasız yorum yapılmasın diyorsunuz. çirkine güzel, aptala zeki, ahlaksıza örnek insan muamelesi yapılsın ama kimse eleştirmesin. bırakın da bari konuşulsun, belki sonra gelen liyakatsizler cesaret edemez." "torpille yarışmayı kazanacak ve yapılan yorumlar acımasız olmayacak öyle mi? zeka falan gibi detayları da geçelim, zaten çok zeki olsaydı bu şartlar altında yarışmaya katılmazdı." İdil Bilgen bu eleştirilere dayanamayıp tepki verdi; 'Açıkcası bence çok yanlış bir algı var ülkemizde. Bu güzellik yarışması, sadece fiziksel görünümümüzü kapsamıyor. Aslında Miss World yarışması, çok donanımlı, eğitimli güzel kadınları seçiyor ve onlar yarışıyor. Dolasıyla iç güzelliğinin, o beyninin güzelliği, duruşu, zarafeti, dil bilgisi, kendini taşıma şekliyle var olan kadınlar güzel olarak göründüğü için. Çünkü güzellik bence bir bütün. Sonuçta sadece fiziksel bir güzellik değil.Şu an ülkemizde kadın ve çocuk cinayetleri gibi birçok acı yaşanırken bana yazılan negatif yorumları insanların boşluğuna veriyorum. Bilgi sahibi olmayıp fikirleri olan insanlarımız bunlar. Yorumları hiç önemsemiyorum' dedi. Takipçilerden cevap gecikmedi. Sosyal medyada; 'bilgimiz yok gözümüzde mi yok?', 'elbette güzelsin ama birinci olacak kadar değil', 'sen hak ettiğini düşünüyor musun?', 'Bizde seni seçenlerin boşluğuna verdik' gibi yorumlar yapıldı. Miss Turkey güzellik yarışması birincileri başta Azra Akın olmak üzere tekrardan Gündeme geldi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alınan tepkileri nasıl buluyorsunuz? Sizce İdil Bilgen torpilli mi? Bu yarışmada güzellik algısı değiştirmeye mi çalışıldı? Sizce Miss World' güzellik yarışmasında İdil Bilgen Türkiye'yi temsil etmeli mi? 👍 5
________________ | |
| |
| | #2 |
| Ben en çok şeyi merak ettim mesela, bu kızın babası büyükelçi olmasaydı, sıradan bir kız olarak bu yarışmaya girseydi yine seçilir miydi?.. Sanmıyorum çünkü son yıllarda bir ünlünün kızının yarışmaya katılması ve ilk sıralarda seçilmesi moda oldu.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] im güzelliğim harika bir çalışma olmuş eline emeğine sağlık birtanem 👍 4
________________ ![]() | |
| |
| | #3 |
| ilk 20 ye giremeyen İpek Kuşçu'yu görünce anlıyor insan bu ülkede sağlam arkan olmayınca bir yere varamayacağını. 👍 2
________________ | |
| |
| | #4 |
| Bu yarışmada neye bakıldığı, güzellik algısı ne olduğunu geçmişe dönük baktığım Türkiye güzellerinde dahi anlayamıyorum. 👍 1
________________ ✨ ![]() | |
| |
| | #5 |
| Güzellik yarişmasi böyle demekki bu zamanda 👍 1 | |
| |
| | #6 |
| Emeğinize sağlık. Yorımsuzum 👍 1
| |
| | #7 |
| Güzellik yarışmalarında fiziksel görünümden çok başka kriterler ön planda tutuluyor. Yıllardır hâlâ daha fiziksel güzelliğe göre birinci seçildiğini sanıyor insanlar. Normalde aranan kriterlere fiziksel güzellik eklenince bu kriterler çok sorun olmuyor ama fiziksel güzellik bariz bir şekilde eksik olunca böyle infial yaratması gayet doğal. Yarışmanın ismi değiştirilirse problem kalmaz gibi.((: 👍 1
________________ Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim.... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... Nâzım HİKMET | |
| |
| | #8 | |
| Alıntı:
👍 1
________________ ![]() | ||
| |
| | #9 |
| Uzun zaman sonra kadınlarla erkekler aynı fikirde sjsjsjs.. Kızımızın bahsettiği boşluğu sittin sene dolduramayacağız. 👍 1
| |
| | #10 |
| Aslında çok şey var söylenecek fakat kısaca şunları söylemek istiyorum. Bu zamana kadar bu ülkede yapılan tüm güzellik yarışmalarına bakın ve şimdi olana bakın.. Torpilin bu kadar göz önüne sokula sokula biz ne karar verirsek odur mantığı.. Şimdi gelelim diğer katılanların haline.. O kadar güzel kız var iken bu muşmula arkadaşı seçen jüri üyelerini ne tarih affedecek ne türk milleti. :) Yazıklar olsun. 👍 1
________________ Neyse diyerek sustuklarımız içinde '' Neyse '' .. | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |