![]() |
| | #1 |
| ** biliyorum siz bana deli deyip geçecek ama neden delirdiğimi hiç dert etmeyeceksiniz *** kulaklarımı kapıya astım uzaktan duyayım diye geleni merdivenden ayak sesi gelmiyor hanidir duyuyorum kapının üstündeki kuş sesini de vurdum geçen ne zamandır boş yere besliyordum annem yoktu evde olsaydı sarardı kanayan yarasını sesin kuşunun gerçi pişman oldum sonra tabi en azından eşlik ediyordu yalnızlığıma sünni teneffüs yapacaktım ki tam gagası battı dudağıma ve işte tam o sıra kavuştu hakkın rahmetine rahmetli (kuş da kuş hani kalantor bir kırçıllı baykuş mübarek) babam yoktu evde olsaydı perdeleri çekerdi hemencecik ki görmesin katliamımı konu komşu diye ama bilmiyor ki ne bir komşu var etrafta ne de konuşulacak bir konu gerek de yok yani perdeleri çekmeye baba yüreği işte ne yapsın "zaten bütün perdeler bana benziyor şu sıra ben ne kadar karanlıksam perdeler de o kadar" (şamdanlar dahil) babam büyük adammış vesselam (Rabbim pek severmiş demek ki kendisini... Utandırmadı hiç, ne mutlu babama...) bütün babalar gibi düşe kalka öğrenirsin demişti hayatı belki de onun yüzü suyu hürmetine düştüm hep yıllar boyu durmaksızın hem de hep yüzü koyun hep yüzü koyun hep düştüm hep kalktım hep düştüm hep kalktım hep düş (Duyuyor musun baba? Tıpkı senin dediğin gibi oldu ve ben öğrendim baba, öğrendim artık... Bilesin ki; düşmüyorum artık hiç... Hep yerdeyim, hem de en son düştüğüm yerde... Ne mutlu sana baba, ne mutlu sana... Rabbimin sevilen kuluymuşsun vesselam. İçin rahat olsun, başın göğe ersin e mi...) ve dizlerim paramparça düşmekten hala baba dizlerim param parça ve ancak ve ancak emeklemekteyim annem yoktu evde olsaydı kanayan dizlerimi öper serin serin üflerdi o mübarek nefesiyle üşürdü dizlerim sonra ah be canım annem canım çok yanıyor neredesin "ve annem evde yoktu ve hala soğuk ev zaten bütün ev bana benziyor şu sıra içim ne kadar sızlıyorsa ev de o kadar" (sokak kedilerim dahil) ... hey ahali duyduk duymadık demeyin küçük bir sofra kuracağım bu gece ziyafet var yani ben kendim ve orta yaş krizlerim çöreklenip sofraya iştahla yumulup gerçekleşmeyen hayallerimle umudumu yiyeceğiz akbaba misali doya doya e madem ki işe yaramıyorlar onlar yiyip bitirmeden beni ben yemeliyim onları (Ergen ben ve genç beni davet etmeyeceğim. İstemiyorum gelmesinler. Çekemem bu saatten sonra o şımarık ve zibidi herifleri hiç...) babaannem yoktu evde olsaydı günah derdi arkandan ağlarlar yoksa ye bitir hepsini diyemezdim yarına da kalsın babaanne dolap boş nasıl olsa "zaten bütün dolaplar yalnızlığıma benziyor şu sıra içim güve istilasındaki eski çamaşırlar gibi naftalin kokulu" (hiç kullanılmamış kravatlarım dahil) ... size de olur mu bilemem ama boğazımı mitolojik bir tanrı sıkıyor şu sıra "aman haaa duymasın Rabbim" diyorum kendi kendime istemez çünkü o sevmez yani böyle şeyleri istemez aramıza girmesin kimse bir melekleri var onun göz yumduğu kitaptan okuduğum ama hiç görmediğim bir de aynalar öteki tanrılar yoktu evde olsaydılar kırarlardı aynaları ahh keşke olsaydılar da kırsaydılar aynaları çünkü "bütün aynalar bana benziyor şu sıra ben ne kadar mutsuzsam aynalar da o kadar" (kırlangıçlarım dahil) ... 👍 1 | |
| |
| Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |