![]() |
| | #1 |
![]() o gece, her şey sıradandı. Hava sakindi, gece derin bir sessizliğe bürünmüştü. Uykunun eşiğindeydim ki, birden yer sarsılmaya başladı. O an, içimi tarifi zor bir korku sardı. Etrafımdaki her şey bir anda yabancılaştı. Binalar sallanırken, sevdiklerimin güvenliğini düşünmekten başka bir şey yapamıyordum. Kalbimde derin bir yalnızlık, gözlerimde çaresizlik vardı. O an anladım ki, çürük binalara sadece eşya değil, canlarımızı emanet etmişiz. Bir canın ne kadar kıymetli olduğunu, o gece derinden hissettim. Kendi canım kadar, sevdiklerimin, komşularımın, tanımadığım insanların canı da aynı derecede değerliydi. Ama betonların içine gömülen bedenler, sadece birer sayı gibi göründü o an. Aslında onlar, senin, benim, hepimizin yakınlarıydı. Yıllar geçti, ama 6 Şubat 2023’te, benzer bir felaketle tekrar sarsıldık. Yine aynı acı, yine aynı korku. Bu kez daha büyük bir coğrafyada yaşandı, ama değişmeyen tek şey, o gün anladıklarımız oldu. Para hırsı, vicdansızca yapılan işlerle birleşip can pazarına dönüşmüştü. Binalar çürük, temeller sağlam değildi; oysa onlara insan hayatı emanet edilmişti. Bu yaşananlar bize bir şeyi daha öğretti: Dürüstçe, vicdanla işini yapmak, aslında insanlara sahip çıkmak demekti. Her birimizin taşıdığı sorumluluk, emanet edilen hayatları korumakla ilgiliydi. O gecelerin dehşetini ve kaybettiklerimizi unutmak mümkün değil. Ama bu yazıyı, hem o acıları anmak hem de gelecekte aynı hataları yapmamak için ders çıkarmak adına kaleme alıyorum, Unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye Başın Sağolsun 👍 9
________________ Üslup muhattaba göre şekil alır . | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |