IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
8Beğeni(ler)
  • 3 Gönderen PurpLe
  • 2 Gönderen Brittle
  • 1 Gönderen PurpLe
  • 1 Gönderen RoSe
  • 1 Gönderen BuKLe

Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2024, 18:11   #1
Standart Gazze'de açlık krizi: Anneler ve hamileler çocuklarını besleyemiyor

Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamaya göre açlık ve susuzlukla mücadele eden hamile ve emziren kadınlar, çocuklarını besleme konusunda büyük zorluklar yaşıyor.

Gazze'de açlık krizi: Anneler ve hamileler çocuklarını besleyemiyor

7 Ekim tarihinde başlayan İsrail saldırılarıyla Filistin toprakları adeta kanla yıkandı.

Hain saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin'e yaklaşırken, saldırılardan kurtulmayı başaranlar ise hastalık ve açlık ile savaşıyor.

Tahliye çağrıları sonları evlerini ve düzenlerini geride bırakan Filistinliler, yiyecek ve temiz su bulmakta yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiriyor.

"ÇOCUKLAR YETERSİZ BESLENMEYLE KARŞI KARŞIYA"

Konuya ilişkin Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA) tarafından açıklama yapıldı.

Söz konusu açıklamada,"İnsani yardımlar için acil ateşkese ihtiyaç duyulduğu vurgulanarak, “Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'ndeki binlerce emziren ve hamile kadının açlık ve çocuklarının yetersiz beslenmesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

"SAVAŞIN İÇİNDE YAŞAYAN ANNELERE DESTEK OLUNMALI"

Gazze'ye daha fazla yardımın girmesi ve savaşın içinde yaşayan anne ve ailelere destek olunması gerekiyor. Gazze'nin derhal ateşkese ihtiyacı var” denildi.

UNRWA ayrıca bölgede hava sıcaklığının artmasıyla içme suyuna erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

"İÇME SUYUNA ASGARİ DÜZEYDE ERİŞİM BULUNUYOR"

UNRWA temiz suya erişim problemlerinin yaşanması konusunda,“Gazze'de insanlar sürekli yerlerinden edilmekte, kavurucu yaz güneşi altında çadırlarda yaşamakta ve içme suyuna asgari düzeyde erişimleri bulunmaktadır.

Yakıt ve temiz su sıkıntısı, tam bir sanitasyon ve hijyen eksikliğine neden olarak hastalıkların yayılmasını destekliyor” dedi.

KAYNAK: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
👍 3

Alt 04 Ağustos 2024, 18:14   #2
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Filler tepişiyor ve çimenler eziliyor maalesef.. Olan her zamanki gibi masum çocuklara oluyor.. Nefret ediyorum savaştan ve o kelimeyi duymaktan...

👍 2

Alt 04 Ağustos 2024, 18:25   #3

Alıntı:
Brittle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Filler tepişiyor ve çimenler eziliyor maalesef.. Olan her zamanki gibi masum çocuklara oluyor.. Nefret ediyorum savaştan ve o kelimeyi duymaktan...
Olan masum Cocuklara ,Bebeklere ve Annelere oluyor.

👍 1

Alt 04 Ağustos 2024, 18:33   #4

Soykırımci israil

Alt 04 Ağustos 2024, 19:14   #5

Allah yardım etsin çok üzücü durum helal olsun ki okadar dayanıklarki o sehir başlarına yıkıldı yinede terk etmediler direniyorlar

👍 1

Alt 04 Ağustos 2024, 19:45   #6

Akıbetimin ne olacağını bilmiyorum ama istiyorum ki yaşadığım hayatla eşit olsunlar yemeğimi yiyorum elhamdülillah, suyumu içebiliyorum endişe ve korku duymadan uyuyabiliyor ve barınacak bir yerim var bunları söylerken değil yaparken utanıyor çoğu zaman insan dilerim ki bu şartlar altında huzurla ve korkusuzca yaralarını sararlar

👍 1

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)