IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
12Beğeni(ler)

Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2024, 12:15   #1
Standart Depremin Farkındayız, Ama Önlem Almıyoruz Neden❓

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Depremler, insanlık tarihinde yaşanmış en yıkıcı doğal felaketlerden biridir. Ancak, birçok insan ve toplum, bu tehlike karşısında yeterince hazırlıklı değildir. Peki, depreme karşı neden yeterli önlem almadığımızı sorgulamak önemlidir.

Depremin farkında olup da neden önlem almıyoruz peki hâlâ?
Farkında olup da önlem niçin almaz ki bir insan?
Sizce neden önlem almıyoruz ?
(Gel de Japonlara saygı duyma;d!)
👍 2

Gönül nasıl derin bir kederde...

Alt 24 Temmuz 2024, 12:19   #2

Deprem sonrasinda nasil bi sttateji sergilendigini de gorduk o yuzden oncesini de artik sorgulamiyoruz

👍 1

Depremin Farkındayız, Ama Önlem Almıyoruz Neden❓

Alt 24 Temmuz 2024, 12:19   #3
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kimse felaket kendi başına gelmeden asıl yıkımı görmüyor maalesef.. Ateş düştüğü yeri yakıyor.. Her deprem sonrası bütün sosyal mecralarda konuşuluyor, yayınlanıyor ama sonra yine balık hafızamız devreye giriyor ve unutuyoruz.. O kendini zaman zaman hatırlatsa da maalesef bir türlü asıl tedbir alması gerekenleri harekete geçiremiyor..
Yataklarımızın başucunda duran deprem çantamızdan öte bir tedbirimiz yok maalesef..

👍 1

Alt 24 Temmuz 2024, 12:53   #4

İnsanların yaşayacak hevesi mi kaldı.

👍 1

Depremin Farkındayız, Ama Önlem Almıyoruz Neden❓

Alt 24 Temmuz 2024, 13:26   #5
KelebeK~~
Melodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 şubatı yaşayan biri olarak diyorum ki hala aynı durum binalar güçlendirme yapılıyor yama gibi güya destek çıkılıyor milyonlarca lira alınıyor bunun için eeee güvenlilik derecesi nedir? tartışılır bu ülke yaşanmaz durumda cidden

👍 1

Alt 24 Temmuz 2024, 14:46   #6
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hic bir yetkili önlem almiyorlar olun geberin diyorlar...Vatandaş olarak bizde önlem almiyiruz ölmeyi seviyoruz

👍 2

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!

Alt 24 Temmuz 2024, 16:25   #7
Editör
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ölümden kaçış olmadığı biliyoruz,kadere terk etmişiz yaşamayı..

Ellerimle diktim kalbimin söküklerini..
SeN diye yamadım göğsüme, yazdığın şiirlerini..

Alt 24 Temmuz 2024, 20:03   #8

Alıntı:
YiLDiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Depremler, insanlık tarihinde yaşanmış en yıkıcı doğal felaketlerden biridir. Ancak, birçok insan ve toplum, bu tehlike karşısında yeterince hazırlıklı değildir. Peki, depreme karşı neden yeterli önlem almadığımızı sorgulamak önemlidir.

Depremin farkında olup da neden önlem almıyoruz peki hâlâ?
Farkında olup da önlem niçin almaz ki bir insan?
Sizce neden önlem almıyoruz ?
(Gel de Japonlara saygı duyma;d!)
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] balım Farkıdakınlık ewet war bunun için ben kendi adıma çok haykırıyorum insanlara Neden bir Japonlar kadar olamıyoruz Bende Saygı duyuyorum keşke bunu da bizler yapsak yapabilsek dünya işi bitmez hayattayken yaşarken yapsak b ı r affettimiz var lütfen canlıyken bir yıkım altındayken düşünmeyelim depremle yasadıgımızı unutmayalım bunun için artık birşeyler yapalım bile bile ölüme gitmeyelim.. SaygılR...

👍 1

Alt 24 Temmuz 2024, 20:18   #9

@ YıLDız balım deprem tercihiniz unutup kenara atıp yasamamalı bunun için hayattayken yapsın Artık bu gerçek bizim gerceğimiz Neden bunun için birşeyler gerçek anlamda yapılmıyor onca yaşanan depremlerin ardından yapılan ortada birşey yok kendi adıma gorduğüm kadarıyla Niçin Neden hayatlar bu kadar basit mi değersiz mi canlar 1 Japonya olamıyoruz canlar bu kadar kıymetsizmi felaketler acılar gitmeden yapılmalı bir gün bizlerde o ceketin için de olucaz yasayacaz şunu bilin saniyede depremler oluyor her saniye canımız bu kadar değersiz mi Yasadık yasıyoruz yine yine bir çok can kaybettik Artık kaybetmeyelim Neden demeyelim Neden Niçin demeyelim...

👍 1

Alt 24 Temmuz 2024, 20:55   #10

Bilim insanları der ki ; " depremler öldürmez. aç gözlülük ve cehalet öldürür..."

Dikkat çektiğin nokta önemli Rhea yeğenim. Dünyanın en güzel , en stratejik coğrafyasıdır yurdumuz. Bunun da bir bedeli var. En bilineni depremler. Yeni bir şey olmadığı halde, sürekli aynı şeyi ve en acı sonucu yaşamamız, bizlerin kabahati , vebali.

Havaya civaye yüzlerce milyar dolar savuran siyasilerimiz, isteseler bu soruna çare bulurlar. Devlet bunun için var. İlk eğitimden başlayarak üniversiteye dek bu konu ve tedbirler bir biçimde eğitim müfredatında olmalı.

Belediyeler siyasi rantı bir yana bırakıp, inşaat sektöründe devletin denetim hizmetini layıkı ile vermeli.

Depremler hiç bitmeyeceğine göre , yıkılması mümkün olan kentsel yerleşimler, ciddi, bilimsel bir etüd ile gözden geçirilip, ev sahiplerinin hak ve hukukları gözetilerek, maddi kayıplarına müsaade edilmeden kentsel dönüşüme tabii tutulmalı.

Fakat bunu zaten herkes biliyor. Soru şu o zaman; bilindiği halde neden buna şu ya da bu siyasi partiye mensup belediyeler ya da devlet çözüm üretmiyor...

Depremler değil , aç gözlülük, hırsızlık ve cehalet öldürür. Ve ölenler, perişan edilenler , yılı dolmadan unutulur ...

👍 1

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)