IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!

Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2024, 20:18   #1
Standart Sinan Ateş davasında üçüncü gün: Tüm sanıklar ile sanık avukatlarının ifadeleri tamamlandı

Sinan Ateş davasında üçüncü gün: Tüm sanıklar ile sanık avukatlarının ifadeleri tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin
davada üçüncü celse tamamlandı. Davanın bugün görülen duruşmasında son sanık
da savunmasını yaptı. Sanık taksi şoförü Umut Ersoy olayla ilgisi olmadığını savundu,
Doğukan Çep’in müşterisi olduğunu anlattı. Duruşmanın devamında sanık avukatları
savunma yaptı.

Sinan Ateş davasında üçüncü gün: Tüm sanıklar ile sanık avukatlarının ifadeleri tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin
davada bugün üçüncü celse görüldü..

Pazartesi günü başlayan duruşmada tüm sanıklar ifade verdi.

Duruşmanın ilk gününde cinayetin tetikçisi ve azmettirici savunmasını yaptı.

Savunma yapan tetikçi Eray Özyağci, Ankara’ya siyasi cinayet için değil, Doğukan
Çep’ten Ateş’i ayaklarından vurması için telkin alarak geldiğini söyledi.

Özyağci, “Bir kişi, hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladı. Ben de onlara ateş ettim.
Daha sonra ‘reisi vurduk, reisi vurduk’ diye bir ses duydum.” dedi.

Özyağci’nin ardından cinayetin tetikçisi olduğu belirtilen Doğukan Çep’in savunmasına geçildi.

Çep, “Evet, ben azmettirdim. Planı ben yaptım ama amacım öldürmek değildi. Eğer ben bir
suikast düzenlettirecek olsaydım, motorla yanlarından geçerken ateş ettirebilirdim.” dedi.

Davanın dün görülen duruşmasında ise tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği belirtilen
tutuklu polis memuru Murat Can Çolak kendini savundu.

Çolak, Ankara’ya Özyağci ile birlikte gideceklerinden haberi olmadığını iddia etti.

GERGİNLİK YAŞANDI

Dünkü celse de bir de gerginlik yaşandı.

Duruşmanın devamında davanın tutuklularından avukat Serdar Öktem ve mahkeme
başkanı ile Ateş’in avukatları arasında cep telefonu şifresi diyaloğu yaşandı.

Mahkeme başkanı, Öktem’e henüz incelemesi yapılamayan cep telefonunun şifresini
hatırlayıp hatırlamadığını sordu.

Öktem hatırlamadığını söyledi. Serdar Öktem’in savunması sırasında, duruşma
salonunda gerginlik yaşandı.

MÜŞTEKİ BEYANLARINA GEÇİLECEK

Duruşmanın üçüncü celsesi, dün yaşanan gerginlik hatırlatılarak başladı.

Mahkeme başkanı dün Ateş’in avukatı Ali Yüce’nin dışarı çıkarılmasını istemişti,
Dışarı çıkarılmayınca kolluk kuvvetleri hakkında işlem başlatıldığını duyurmuştu.
O sırada salonda bulunan Milli Yol Partisi Remzi Çayır, sözlerinin ardından dışarı çıkarılmıştı.

Mahkeme başkanı, bugünkü celsede salonda bir siyasi parti temsilcisinin tepki
göstermesi halinde, bunun davaya siyasi müdahale olarak kabul edilebileceğini,
olası müdahalede tüm parti temsilcilerinin dışarı çıkarılacağını ifade etti.

"BEN, SUAT KURT'U TANIMAM"

Davada dün ifade veremeyen Umut Ersoy da savunmasını gerçekleştirdi.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirten Ersoy, taksi şoförü olduğunu,
dosyanın sanıklarından Doğukan Çep’i de müşterisi olduğu için tanıdığını söyledi.

Gözaltına alınmasının ardından Ankara’ya götürüldüğünü anlatan Ersoy, “İddianame çıkana
kadar ne ile suçlandığımı bilmiyordum. İddianamede Suat Kurt’u aradığım söyleniyor.
Ben, Suat Kurt’u tanımam etmem, kendisini hiç aramadım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum.”
dedi.

AVUKAT BEYANLARINA GEÇİLDİ

Özyağci’yi olay yerinden kaçıran motosiklet sürücüsü sanık Vedat Balkaya’nın avukatı
Cem Ali Kılıç, müvekkilinin cinayetin gerçekleşeceğinden haberdar olmadığını öne sürdü.

Tetikçi Eray Özyağci’nin, Ateş’in ofisinin olduğu bölgede gözlem yaptığı sırada müvekkilini
uzak tuttuğunu belirten Kılıç, “Özyağci, olayı gerçekleştireceği gün ‘eğer silah sesi
duyarsan korkma’ diyor. Beraber tasarlayarak adam öldürmeye gittiğiniz bir kişiye ‘
silah sesi duyarsan korkma’ denmez. Müvekkilim, olay tarihinden 10 gün önce
cezaevinden çıkmıştır. Beraber plan yapıp olayı tasarlamasının imkanı yok. Müvekkilimin
müşterek fail iradesi yok. Tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum.” beyanlarında bulundu.

Cinayet öncesi keşif yaptığı belirtilen sanık Suat Kurt’un avukatı Fuat Saatçıoğlu da
müvekkilinin olayın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu ve bildiklerini samimi
bir şekilde anlattığını söyledi.

Kurt’un cinayetin işleneceğinden haberdar olmadığını öne süren Saatçıoğlu,
“Sanık Doğukan Çep, müvekkilimi arayarak Ankara'da bir kişinin adresine gidip
ofisinden saat kaçta girip çıktığını takip etmesini istiyor. Müvekkilim, hatıra binaen
yardımcı olmak kastıyla hareket ediyor.” ifadelerini kullandı.

YARALAMA TALİMATI İDDİASI”

Cinayetin azmettiricisi konumundaki sanık Doğukan Çep’in avukatı Emine Tosun ise
Özyağci’nin, Ateş’i öldürme kastıyla hareket etmediğini savundu.

Ateş’in bir çatışma ortasında kaldığını iddia eden avukat Tosun, şöyle devam etti:

“Sinan Ateş'in vücudundan çıkan bütün mermilerin Eray Özyağci'nin silahından çıktığına
dair bir bulgu yok. Dosyadaki belirsizlikler nedeniyle kamera kayıtlarını inceledik.
Kayıtlara göre olay 13.34’te gerçekleşiyor, 13.35'te Ateş’in yanında bulunan Ahmet Keçik,
silahları alıp kaçıyor. Buna gerekçe olarak da ‘silahlar kaybolmasın diye götürdüm’ gibi mantık
dışı bir ifade kullanıyor. Acaba Sinan Ateş'in vücudunda Ahmet Keçik ya da
Selman Bozkurt’un silahından çıkan mermiler vardı da bunların üstü örtbas mı edilmeye
çalışılıyor, diye düşünüyoruz.”

Tosun, Çep’in, Özyağci’ya “Sinan Ateş’i yaralama” talimatını verdiğini, bu nedenle
müvekkilinin cinayetten sorumlu tutulamayacağını iddia etti.

Sanık Tolgahan Demirbaş'ın avukatı Murat Ofli de müvekkilinin cinayetle ilgisinin olmadığını
öne sürerek, Demirbaş'ın sosyal medyada peşinen yargılandığını savundu.

İddianamenin hatalı olduğunu savunan Ofli, “Müvekkilimin olay anında, öncesinde ve
sonrasında hiçbir ilgisi olmamasına rağmen azmettiren sıfatıyla yargılanmaktadır.
Bu iddianamedeki hukuka aykırılıkları kabul etmiyoruz. Bir insanın azmettiren olması için
maktulle arasında husumet olması lazım. Müvekkilimin, maktulle bir tanışmışlığı veya
husumeti yok.” şeklinde savunma yaptı.

Sanıklar Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç ve Aşkın Mert Gelenbey'in avukatlarının
beyanları sonrası duruşmaya öğle arası verildi.

AYŞE ATEŞ: HİÇ KİMSE YAPTIĞI SUÇU YANINA KALACAK ZANNETMESİN

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya verilen öğle arasında gazetecilere açıklama yaptı.

“Büyük bir kumpas tiyatrosu sergileniyor. Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti, adi bir
cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar.” diyen Ateş, “Yargılanan ne, yargılanan kim ben
bunu gerçekten anlayabilmiş değilim.” şeklinde konuştu.

Ateş, “Hiç kimse yaptığı suçu yanına kalacak zannetmesin.” dedi.

Ateş’in ardından CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu,
“Cinayet siyasi bir cinayettir. Adi bir olaya kurban edilmemiştir, siyasi gerekçelerle
katledilmiştir. Bir eşin adalet istemesi kadar doğal bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümü sanık avukatlarının savunmalarıyla tamamlandı.

Duruşma yarına ertelendi.

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

🐞🍀
hiçbir şey için geç değil
ve .....
geç değil bir şey için
hiçbir şey 🐞🍀

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)