IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Sağlık Haberleri Sağlık Haberleri

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!

Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2024, 09:10   #1
Standart Türkiye Sağlık Vadisi için düğmeye basıldı: Dışa bağımlılık azalacak

Türkiye Sağlık Vadisi için düğmeye basıldı: Dışa bağımlılık azalacak

Sağlık Bakanı Koca, vadi sayesinde yerelleşmeyi hızlandıracaklarını söyledi. Gelişme, "Büyük başlangıç" ifadesiyle duyuruldu.

Sağlık alanında önemli yatırımlara imza atan Türkiye, dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sağlık Vadisi kurulması kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararnameye imzayı attı. Şimdi hedef, bu alanda dışa bağımlılığı azaltmak.

Atılacak adım kapsamında sağlık alanındaki eğitim, araştırma, geliştirme, biyoteknoloji ve bilişim kapasitesi artırılacak.

Sağlık alanında kritik hamle

İlaç ve tıbbi teknolojiler alanında AR-GE, klinik araştırmalar ve üretim hazırlık aşamalarını içeren entegre bir sağlık sisteminin oluşturulması için gerekli faaliyetler yürütülecek.

Bünyesindeki prototip üretim alanları, büyük veri araştırmaları merkezi ile mükemmeliyet merkezlerinde girişimciler, araştırmacılar, akademisyenler başta olmak üzere sektör temsilcilerine hizmet sunmak ve bu amaçla Türkiye Sağlık Vadisi adıyla belirlenen alanı işletmek ve yönetmek üzere Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bir şirket kurulacak.

Sağlık Bakan Koca: En ileri adım atıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Vadisi'nin kuruluşuyla ilgili karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı.

'Sağlık, bilim ve teknolojileri alanında istikbalimiz için söyleyecek sözüm, yapacak işim var' diyen herkesi kuşatacak bir ekosistem kuruluyor.

"Dışa bağımlılık azalacak"

Yerelleşme hızlanacak, dışa bağımlılık azalacak. Hepsi, önce kendine yeten sonra ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük başlangıç, ülkemize hayırlı olsun.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Keskin dişli kaplana acımak ,zavallı koyuna haksızlıktır.

Alt 30 Mayıs 2024, 13:10   #2

İnşallah

𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒!

Alt 30 Mayıs 2024, 13:48   #3
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hade bakalam , ilaçları yaparsak dışa bağımlılık azalacak biyomedikal cihazlarida yapabilirse ki ,onlara çok ihtiyaç var...

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)