![]() |
| | #1 |
| Türk Astrofotoğrafçı Mehmet Ergün, Londra'daki Greenwich Kraliyet Gözlemevi tarafından düzenlenen Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışması'nda Güneş kategorisinde üçüncü oldu. ![]() Bilim kurgu filmlerinden sahnelere benzeyen ve insan gözüyle görülmesi imkansız olan kareleri teknolojik ekipmanlar ile fotoğraflayan astrofotoğrafçılar, eşsiz kareler ortaya çıkartıyor. ![]() Londra'daki Greenwich Kraliyet Gözlemevi'nin düzenlediği Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışması'nda Güneş kategorisinde Türk astrofotoğrafçı ödül almaya hak kazandı. ![]() Çektiği fotoğraflarla uzayı görüntüleyen Mehmet Ergün, Güneş kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. 500 MİLİMETRE LENSLE ÇEKİLEN FOTOĞRAF İÇİN ÖZEL EKİPMANLAR VE FİTRELER KULLANILDI ![]() Bu yıl 15’ncisi düzenlenen "Yılın Astronomi Fotoğrafları Yarışması"nın Güneş kategorisi diğerlerine oranla daha zor bir kategori olarak biliniyor. ![]() 64 ülkeden 4 binden fazla fotoğraf ile başvurulan yarışma en prestijli astronomi fotoğrafçı yarışması olma özelliğine sahip. ![]() Ergün’ün çektiği ve 3'üncülük almaya hak kazanan fotoğrafında büyük bir Güneş patlaması yer alıyor. 500 milimetre lensle çekilen fotoğraf için özel ekipmanlar ve fitreler kullanıldı. “GÜNEŞ FOTOĞRAFIM SAYESİNDE ÜÇÜNCÜLÜĞE ULAŞTIM” ![]() Uzayın nadir anlarını görüntüleyen Türk Astrofotoğrafçı Mehmet Ergün, “Uluslararası arenada çektiğim fotoğraflarla birkaç başarıya imza attım. Kazandığım son ödül benim için son derece büyük bir anlam taşıyor. ![]() Londra'daki Greenwich Kraliyet Gözlemevi 2023 Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışması'nda Güneş fotoğrafım sayesinde üçüncülüğe ulaştım. Bu prestijli yarışmada 64 farklı ülkeden 4 binden fazla fotoğraf arasından seçilmek benim için büyük bir onurdur. ![]() Dünya genelinde Güneş kategorisinde kazananlar arasında olmak beni çok mutlu etti” dedi. ![]() Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 1 | |
| |
| | #2 |
| 4 Bİn Çalısmanın arasından 3 olmak cok buyuk bı gurur gercekten buyuleyıcı cekımler Helal olsun Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 1 | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |