![]() |
| |
| | #1 |
| [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cenaze günü cenaze yemeği verilmesi mantıklı mı hani o kadar insanları acıların içinde başkalarına yemek verip karnını doyurması bana çok mantıksız geliyor ve Aksaray valisi kentte cenaze yemeği verilmesini yasak getirdi bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? 👍 4
________________ Gönül nasıl derin bir kederde... ![]() ![]() | |
| |
| | #2 |
| Bence çok mantıksız. Milletin acısı var bir de yemekle uğraşıyorlar. Önceden biri vefat ettiği zaman komşular eş dost akraba getirirdi yemekleri. 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Cok mantikLi bir karar. KesinLikLe veriLmemeLi yasak oLmaLi. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ye katiLiyorum eSkiden öyLe bir adet vardi komşuLar faLan yapar getirirLerdi. Kimisi geLenLeri düşünüyor yok uzaktan geLmişLer, yok şekeri düşüyormuş. Kimisi de vefat edenin hayrina diye veriyor. Ama bence hayrina veriyorsan fakirLere gerçekten muhtaçLara veriLmeLi. PayLaşim için teşekkürLer @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 2
________________ ... ![]() | |
| |
| | #4 |
| cenaze yemegınden nefret ediyom. Ben acımla savaşırken , 1 düzine aç gelip başımda yemek yiyip içiyo. Sağken yanında olmayan ama ölünce yemeğr gelenlerin qw.d | |
| |
| | #5 |
| Tabiki yasaklanmalı. Birde pide yaptıranlar var gelenler için Sanki düğün evi gibi. Çayı begenmeyip biraz açar mısın diyenler. Şaka gibisiniz. Zıkkımın kökü de var alırmısın dicem olmayacak. Sabır..
________________ Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]" border="0" /> | |
| |
| | #6 |
| Varlığı olan yemek vermeli rahmete giden kişinin hayrına gider ama öte yandan da maddi imkanı yoksa evet verilmemelidir üç yıl önce amcam rahmetli oldu ilk gün öğlen yemeği on bin tuttu ve bizde bir hafta sürer taziye .... 👍 2
________________ Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!! | |
| |
| | #7 |
| benimde bildigim komsular yakin es dostlar getirir eve yemek ve serviside onlar yapar uzaktan gelen akrabalar icin vs. cenaze sahibi nerde görülmüs acisi varken yemek derdine düsüp servis ettigi.. Allah askina böyle sacma gelenekler olmamali artik günümüzde. Daha sonra ki bir vakitte Merhumun ruhuna gitsin diye Fakir Fukaraya hayir isleri yapilir sevabina o ayri. 👍 1
________________ ![]() S & S | |
| |
| | #8 | |
| Alıntı:
👍 1
________________ vâki olanda hayr vardir. . ![]() | ||
| |
| | #9 |
| Hiç bir cenezade ceneza sahibi yemek dagitmaz eş dost akraba yada bağlı olduğu herhangi bir dernek falan varsa onlar yapar ama bire bir ceneza sahibinin yemek dağıttığını bilmiyorum goremdim duymadım .. konuyu okurken şaşırdım ilk defa böle bir şey duydum. İnsanlar açısıni yaşarken yemek düşünecek durumda olmuyor zaten olamıyor .. 👍 1
________________ Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde. Kaldır! Göz kapaklarını | |
| |
| | #10 | |
| Alıntı:
yaşadığım şehirde taziye evlerine akrabalar, komşular v.s yemekler yollar. Gelenlerde ölen kişinin hayrına karnını doyurur. hatta cenaze sahiplerinede bu yemeklerden yedirilir ( çünkü onlar yemekle uğraşamaz, yemek yemek bile akıllarına gelmez) Bende ilk duyuyorum 👍 1
________________ | ||
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |