IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Mustafa Kemal ATATÜRK Ulu Önder M.Kemal Atatürk hakkında her şey.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
5Beğeni(ler)
  • 3 Gönderen Burçinn
  • 1 Gönderen Rhea
  • 1 Gönderen aZze

Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2023, 18:53   #1
wholelotta🍷
Burçinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post YİNE YENİDEN.. ON KASIM ONSUZ KASIM...

Herkese merhaba. Bugün 10 Kasım Atatürk'ün 85. Vefat yılı münasebetiyle bir takım duyguları dile getirmek istiyorum..
Atatürk yalnızca cumhuriyeti değil ilim fen ve akıl gibi pek çok şey kazandırdı bizlere.. 57 senede 3957 kitap okudu kiminin üzerinde notlar alarak.. Sadece bir yönetici değil.. Atamıza "Kemal" diyebilen üç kişiden biri Salih BOZOK yani mahalle mektebinden beri çok yakın arkadaşı olan o adam da, Atatürk'ü içten içe yaşayan ve her anında yanında olan kişilerden biriydi. Kara günler.. Atatürk'ün sağlığı gittikçe kotulesiyordu. Öyle ki doktorlar bile dili tutulmuş şekilde bu korkunç haberin geleceği günün yakın olduğunu duyuruyordu adeta..
Salih BOZOK, Ulu Önderimiz hasta yatağında yatiyorken ona"Pasam biri kalbinden vurulursa ölür mü " dedi. Atatürk" tam kalbinden ise ölür "yanıtını verdi.. Vefatından yalnızca birkaç ay öncesinde İstanbul üniversitesinde öğrencileri derste ziyaret etti ve yanlarına oturup derslerine eşlik etti...
10 Kasım 1938' de ulu Önder hayata veda etti.. Öyle ki dünyada kimse için yapılmayan genel yaş onun içindi, sirenler, ağıtlar.. Kız çocuklarının ağlaması.. Kendilerine okuma, seçme seçilme, baş örtüsü gibi pek çok yenilik getiren atayı uğurlamak nasıl zor olmaz ki!
Atatürk'ün vefatını duyan Salih BOZOK Dolmabahce nin alt katında göğsüne bir el ateş etti onsuz bir dünyada yaşayamam diyerek...

Atamızın vefatının birinci yıl dönümünde İstanbul üniversitesinde yine bir ders günüydü.. Öğrenciler çok hüzünlü ağlıyor haykırıyor.. Derslerine girecek olan İtalyan profesör sınıfa girince şaşkınlığa uğrar ama nasıl şaşkınlık..
Profesör ders işlemek ve islememek arasında kalır ve Rektör'un yanına gider.. Rektör "Kendi memleketinde büyük bir adam ölünce nasıl yapıyorsanız öyle yap" der ve profesörün cevabı her okuduğumda etkiler beni.. Profesör "benim memleketimde böyle büyük adamlar ölmez" der...

Yazımı sonlandirirken Dönemin İngiliz bakanı Llyd George'nin sözüne yer vermek istiyorum..

"YÜZYILLAR NADİREN BİR DAHİ YETİŞTİRİR. NE YAZIK Kİ BU ÇAĞIN DAHİSİ DE TURKLERE NASİP OLDU*

Atatürk'ü saygı rahmet ve özlemle anıyoruz... Neden Gittin Neden Neden Neden......
👍 3

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)