![]() |
| | #1 |
| SENDEN SONRA Ey yedi yaş! Ey şaşırtıcı yaşı yola çıkmanın! Ne çok zaman geçti senden sonra Çılgınlık ve bilgisizliklerle dolu! Bizimle o kuş arasında, senden sonra. Bizimle sabah esintisi arasında Bir bağlantı olan o diri o aydınlık pencere Kırıldı Kırıldı Kırıldı Senden sonra o topraktan yapılmış O bir tek sözcük söyleyen bebek, bir tek sözcük: Su su su Boğuldu suda Sesini öldürdük biz senden sonra ağustos böceklerinin Ve bağladık yüreğimizi Alfabeden yükselen zil seslerine Siren seslerine silah fabrikalarının Senden sonra masaların altından Oyun yerimiz olan masaların altından Masaların arkasına geçtik Arkasından masaların Masaların üstüne Ve oynadık masaların üstünde Ve yitirdik, senin rengini yitirdik ey yedi yaş! Birbirimize ihanet ettik senden sonra Ve sildik tüm anıları Kurşun parçaları ve akan kanın damlalarıyla Sokakların alçı duvarlarından Alanlara doluştuk senden sonra Ve haykırdık: Yaşasın! Kahrolsun! Alanın kargaşasında kurnazca Kentimize sızmış ve şarkılar söyleyen bozuk paraları Alkışladık Senden sonra yargıladık aşkı Birbirimizin katili olan bizler Merak içindeydi yüreklerimiz Ceplerimizde Bizse pay almak için aşktan, yargılamaya başladık Senden sonra mezarlıklara adandık Büyükanne'nin çarşafı altında soluyup duruyordu ölüm Bir yanında dirilerin kederli dallarına Adaklar bağladığı öbür yanında Ölülerin fosforlu köklerini tırmaladığı O ulu ağaç: Ölüm Ve o kutsal parmaklığın üstünde oturuyordu ölüm Köşelerinde Dört mavi lalenin yandığı Rüzgarın sesi geliyor Sesi geliyor rüzgarın ey yedi yaş! Kalktım ve bir bardak su içtim Ve hatırladım birden korkusunu Genç tarlalarının çekirgelerden Ne ödemeliyiz? Ne kadar ödemeliyiz daha Büyüsün diye bu beton kutu Ne ödeyeceğiz? Gerekeni Yitirmek için yitirmişiz çoktan Işıksız yola koyulmuş olan biz Ve ay, ay yani o sevgi dolu dişi oradaydı hep Çocuksu anılarında bir toprak damın Ve genç tarlalarında çocukluğun çekirgelerden korkan. Daha ne ödemeliyiz? Furuğ Ferruhzad ( 1935 - 1968 ) 👍 3
________________ Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde. Kaldır! Göz kapaklarını | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |