![]() |
| | #1 |
![]() Her insan özünde iyi midir etik ve ahlak anlayışımız doğuştan mı gelir yoksa sosyal ilişkilerimiz sonucunda mı oluşur? | |
| |
| | #2 |
| Her insan kendine göre iyidir ama özü iyi midir tartışılır. İçinde bulunduğu aile çevre arkadaşlara ortamlara şekillenir bunu nadir fark ederiz. Ahlak beyinde biter. Kendimizi keşfetmemiz kurduğumuz ilişkiler ve karar verdiğimiz konular sonunda belli olur neticede tecrübe dediğimiz şey tam olarak bu . Sonra yine aldığımız sonuçlara göre şekilleniriz yaşarız ve bu böyle devam edip gider.
________________ | |
| |
| | #3 |
| Her insanın özünde iyi olduğunu düşünmüyorum, etik ve ahlâkî anlayışımiz doğuştan gelmese de çok küçük yaşlarda ailenin çocuklarına özenle işlemesi sonucunda oluşur ve netekim ileride görüş farklılıkları gösteren biri birileriyle karsilassa bile cocukluktaki aileden aldığı eğitim ve bilgiler ile bocalamasin | |
| |
| | #4 |
| Bence her insan melek doğar, günahsız ve kusursuz. Mesele de zaten dünyaya geldikten sonrası. Kirlenip kirlenmemesi, iyi kalıp kalmaması kendi iradesindedir. Aile ve çevre de elbette önemli bir faktör.
________________ Est sularus oth mithas. | |
| |
| | #5 |
| Herkesin özünde iyi bir insan olduğunu düşünmüyorum. İyi iyidir, kötüde kötü. İçinde bulunduğu aile ortamı ve sosyal çevresi kişinin yönlendirilmesi tetikler sadece . Etik ve ahlaki değerler öğrenilmiş edinimlerdir. | |
| |
| | #6 |
| Her insan doğar büyür, Ailesi tarafından eğitilir, mahalle olarak eğitilir, işyerinde, asker de, evlenince aile içinde eğitilir tüm hayatı boyunca yenilikler görürsün. insanın içinde olması gereken bir sistem vardır doğmadan önce varoluştur o dahi eksik ise fazla yapılacak bir durum değildir.
________________ "Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın" | |
| |
| | #7 |
| Bence sosyal ilişkilerimiz ile şekillenir.
________________ Gönül nasıl derin bir kederde... ![]() ![]() | |
| |
| | #8 |
| İnsan, hayatta kalmak için tüketmek durumunda olan bir canlı. Tıpkı canlılığın geneli gibi. Tam da bu yüzden salt bir iyi varlık olamaz. Bu bağlamda vicdanını rahatlatmak adına aklını manipüle etmek durumunda kalarak tanrısal nimetler argümanına başvurur ve kendi lehine kullandığı tüm çevresel faktörleri, kaynakları ona bahşedilmiş haklar olarak görmeye kendini ikna eder. Dolayısıyla kendisini özne olmaktan çıkarır ve bir amacı özne hâline getirir. Söz konusu bu amaç, bir inanç olabileceği gibi bir ideoloji de olabilir. Derken, etik yargılar ve ahlâki normlar da bu inanç öğretilerine ve ideolojilere göre şekillenir. Bir diğer yönden insan, çeşit çeşit ve ayrı ayrı zümrelere, topluluklara ayrılmıştır. Toplumsallığı bu şekildedir. Gerek topluluk ve topluluk önderi kimse arasındaki ilişkiler bakımından ele alındığında, gerekse insanın pragmatik tutumu göz önünde bulundurulduğunda, insanlar kendi koydukları kurallara ve yargılara riayet edebilmekte sıkıntı çekerler.
________________ çöplük varsa, kedi de vardır | |
| |
| | #9 |
| İnsan yaratılırken yarı yarıya kişilik iyilik ve kötülük olarak eşit yüklenme ile dünya geliyor.. Zaman içerisinde yaşadıkları ailesi çevresinde bulunan insanlara göre iyiliği yada kötülüğü gelişiyor. Sevgisiz büyüyen iyiliğin ne olduğunu bilmeyen hep hor görülüp kötü davranilan hiç bir insan iyi olamıyor ezik kalıyor baskın kalıyor o yüzden insan aile bir çocuğu yetiştirme sırasında en çok iyiliği ve sevgiyi ogretmeli ki insan iyi olsun . ..
________________ Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde. Kaldır! Göz kapaklarını | |
| |
| | #10 |
| her iyinin özünde kötülük, her kötünün özünde bir iyilik var dır.
________________ Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . . birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken... ![]() 28/08/2025 sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz. | |
| |
| Kilitli |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |