IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
1Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen Thalaiva


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2023, 16:39   #1
Standart MİT'ten Suriye'nin kuzeyinde operasyon: Üst düzey terörist etkisiz

MİT'ten Suriye'nin kuzeyinde operasyon: Üst düzey terörist etkisiz

MİT, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonla PKK/YPG’nin sözde Hol eyaleti genel sorumlusu Haydar Demirel'i etkisiz hale getirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MİT'ten Suriye'nin kuzeyinde operasyon: Üst düzey terörist etkisiz
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Bager Türk" kod adlı Haydar Demirel'in sözde Hol eyaleti genel sorumlusu olarak Suriye'nin kuzeyindeki Tel Hamis'te bulunduğu tespit edildi.

Sözde Haseke eyaleti genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü 2020 yılından bu yana MİT'in takibinde olan Demirel, PKK/YPG mensuplarına eğitim verirken etkisiz hale getirildi.

Üs bölgelerine saldırıların sorumlusu

Hatay Amanoslar'da 1997-2000 yıllarında terör faaliyeti yürüttüğü dönemde Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığına yönelik eylemleri gerçekleştirdiği belirlenen Demirel'in 2010'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki iki ayrı terör eyleminde yer aldığı tespit edildi. 8-9 Mart 2010'da Şemdinli, Derecik, Olcaytepe üs bölgesi civarında 2 askerin şehit edilmesi, 3 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan mayınlama eyleminin faili Demirel'in ayrıca Hakkari Şemdinli Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığına ait üs bölgesine 5 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen saldırıda da teröristlerin sorumlusu olarak bulunduğu belirlendi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1993 yılında örgüte katıldığı, 1993-1994 arasında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldığı, ardından çeşitli terör eylemlerine katıldığı kaydedilen Demirel'in 2000'de Kandil'de sözde sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü, 2013'te Irak'ın kuzeyindeki Zap'a, 2014'te de Suriye'ye geçtiği bildirildi.


Kaynak; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 13 Mayıs 2023, 16:51   #2
Standart

Bu Vatanda..
Terör amacıyla;
Kan akıtan..
Can acıtan..
Huzurluk çıkaran..
ve bunları aklından geçiren herkes...

ilâ Cehenneme..Zümarâ...

Şanlı Ordumuzun Kahraman Mensuplarına Selam Olsun..
Var olsunlar..
Elleri Dert Görmesin..

👍 1
 
Alt 15 Mayıs 2023, 20:31   #3
Özel Üye
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mit mensupları takdire şayan bir iş çıkarmış hepsi gurur verici.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:20.