IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By NorthernLights


 
Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2023, 21:34   #1
Standart Evimizdeki teknolojik ürünler için deprem önlemleri!

Evimizdeki teknolojik ürünler için deprem önlemleri!

“Deprem öldürmez, binalar öldürür” deyiminin doğru olduğunu maalessef 6 Şubat tarihinde ülkece yeniden hatırladık. Allah korusun bir deprem oldu, oturduğunuz bina yıkılmadı. Sizin güvenliğinizi tehdit eden tek unsur, evin sağlamlığı değil. Evin içerisinde sabitlemediğiniz ve düşen eşyalar da sizi canınızdan edebilir. Evimizdeki teknolojik ürünler için deprem önlemleri nasıl almalıyız?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Evimizdeki teknolojik ürünler için deprem önlemleri!
Fakat şiddetli sarsıntı ardından evinizde sabitlemediğiniz her şey düştü ve kırıldı. Bu eşyalar düşüp kırılırken, size de ciddi zararlar verebilir.

Sadece gardrop, dolap gibi mobilyaları düşünmeyin. Buzdolabınız, televizyonunuz başta olmak üzere, evdeki teknolojik ürünlerinizi sabitlediniz mi? Evimizdeki teknolojik ürünler için deprem önerileri sizler için bir araya getirdik.

Evimizdeki teknolojik ürünleri sabitlediniz mi?

Televizyon

Günümüzde en yaygın kullanılan TV boyutu 55 inç diyebiliriz. 140cm boyutlarındaki bu televizyonlar epey yer kaplayabiliyor. Tabii daha büyük ve küçük farklı boyutlarda televizyonlar piyasada bolca bulunuyor.

Duvara askı aparatıyla asmadığımız, TV ünitelerinde kendi ayakları üzerinde duran TV’lar, bir deprem sarsıntısında düşecektir. Düşmemesi için duvara asmanızı öneriyoruz.

Bilgisayar kasası ve oyun konsolları

Bu içeriği hazırlarken kendi evimden de yola çıktım. Kullandığım bilgisayar kasam, masanın kenarında en solda. Bir deprem durumunda bu bilgisayar kasamın da devrilme ihtimali çok yüksek. Halbuki kasayı yere koysam ya da yere düşmeyecek bir alana koysak çok daha sağlıklı olur.

Ayrıca boyutları ve dikey yapısıyla dikkat çeken PlayStation 5’i de yatay olarak kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca önlemlerinizi daha da artırmak için televizyon altı ünitesi ya da çalışma masanızı da duvara sabitleyebilirsiniz.

Buzdolabı gibi beyaz eşyalar

Deprem anındaki sarsıntıyla beraber pek çok gardrop ve dolabın düştüğünü görmüşsünüzdür. İşte bunlar duvara monte edilmeyen dolaplar. Dolapları ve gardropları duvara sabitlemek çok önemli.

Beyaz eşyalarınız için de durum benzer. Buzdolabınızı mutfağa ya da duvara sabitleyebilirsiniz. Ayrıca kurutma makinesi ve çamaşır makinesi üst üste konan evlerde bu iki makinenin sarsıntıyla düşmeyeceği bir kurulumu öneriyoruz.


Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:18.