IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
31Beğeni(ler)

Kilitli

Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2022, 14:40   #1
1905
Silvia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 114.Haftanın tartışma konusu; Yılbaşı ile Noel arasındaki fark ne? Yılbaşı ağacı neden kurulur, süslenir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu haftanın tartışma konusu Yılbaşı ve Noel

Geçmişte büyük coşkuya sahne olan ancak son yıllarda sönük geçen yeni yıl kutlamaları her sene tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yurt dışında Aralık ayının son haftasında kutlanmaya başlanan Noel’in ülkemizdeki yıl başındaki kutlama ile karıştırılması bu tartışmaların ana etkeni olarak öne çıkıyor.

Siz değerli ircrehberi kullanıcıları olarak bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?

And moments become memories.

Alt 24 Aralık 2022, 14:56   #2
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dinimizde yılbası kutlanmaz fakat modern dunyanın ve ozentının musluman ulkelerınde çam agacı eve dıkıp suslemelerıde yapılıyor..
Hz ısanın dogumu ve yenıden dırılışını sımgelıyor ..
Hırıstıyan aleminde bu bır kutlama dogum ve olum kutlaması
Eskı yıl bitiyor yenı yıl gelıyor herkeze hayırlı olsun

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!

Alt 24 Aralık 2022, 15:17   #3

Her koyun kendi bacağından asılır da bu çam ağacı mı palamut ağacı mı emin değilim..

Alt 24 Aralık 2022, 15:52   #4

açıkcası benim için anlam ifade etmeyen bir gün kutlamaların coşkulu geçmemesinin sebebeni pandemiye bağlıyorum
emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alt 24 Aralık 2022, 16:03   #5

Açıkcası benim için pek bi anlamı ve önemi yok her hangi bir dine mensup değilim ve her hangi bir dinin bayramını kutlamak zorunda da değilim
Ama müslümanların kurban bayramından daha masum bir kutlama olduğunu düşünüyorum en azından illa bir hayvan keseceksin kan akıtacaksın diye bir dayatma yok isteyen hindi kesiyor isteyen ağaç süslüyor isteğe göre.

Alt 24 Aralık 2022, 16:07   #6

her ikiside hristiyan inanclarindan bir nevi kutlayis

No MoRe DramA

Alt 24 Aralık 2022, 16:09   #7

Ben pek yılbaşı kutlamam hatta ertesi gün tatil olmasına rağmen yeni yıla uyuyarak girenlerdenim.

Ama şöyle bi şey söz konusu ki Google'da da aratabilirsiniz Noel bu sene 25 Aralık, Pazar..
Yani gerçek Noel kutlayanlar kutlamalarını bu geceden yapacak zaten.
1 Ocak'ta yapılan kutlamalar yeni bir yılı karşılayan, yeni bir yıla girmenin heyecanı mutluluğu yaşayan insanlarca yapılır. Farklı şeyler bence. Ve herkese saygım var bu konuda.

Alt 24 Aralık 2022, 18:01   #8
W r i t e r
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yılbaşı'nin tarihini ingilizlere, kutlamasını Amerikalılara, içilen alkolü ise bize bağlamak tamamen siyasal islamcilara göre bir sistem.

Zengini kutlar onlarda para var fakir kutlar günah, bunu 200 yıldır kutlayan insanoglun da sadece bizim ülkede din'e bağlamak o kadar saçma geliyor ki (gerici) zihtiyetin emperyal Düşüncelerinden alıntıdan başka birsey değildir.

Canım ülkem, neden eğlence dünyada sıralamasında bize geldiginde bu aforizma saçmalığı bize dayatılıyor.

Arabı eğlenirken göremezsin, arabin fakiri eğlenirken perde ceker kapilar kapatilir, kral'lari da gelir antalyada otel kapatir.

Tek suçlu bizlermiyiz.

Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"

Alt 24 Aralık 2022, 19:30   #9
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
KivanC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yılbaşı'nin tarihini ingilizlere, kutlamasını Amerikalılara, içilen alkolü ise bize bağlamak tamamen siyasal islamcilara göre bir sistem.

Zengini kutlar onlarda para var fakir kutlar günah, bunu 200 yıldır kutlayan insanoglun da sadece bizim ülkede din'e bağlamak o kadar saçma geliyor ki (gerici) zihtiyetin emperyal Düşüncelerinden alıntıdan başka birsey değildir.

Canım ülkem, neden eğlence dünyada sıralamasında bize geldiginde bu aforizma saçmalığı bize dayatılıyor.

Arabı eğlenirken göremezsin, arabin fakiri eğlenirken perde ceker kapilar kapatilir, kral'lari da gelir antalyada otel kapatir.

Tek suçlu bizlermiyiz.

Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hiristıyanlar musavıler yahudiler ramazan bayramı kutlamaz duşuncelere saygım var fakat gerıcılık yada yobazlık degıl dınımızce yasak araplar krallar şeyhler kutluyor olabılır gızlı saklı Allah görür ısteyen kutlar istemeyen kutlamaz kişinin kendi sorunu
Bır kuruyemiş bufesı varmış onu hınca hınç doluymuş kuyruk varmış adamın tekı ozel aracından ınmış en ön sıraya gecmış ınsanlar sıranı bekle demişler adam demiş ki sızın ramazan bayramınızda sıze saygı duyuyoruz rahatsızlık vermıyoruz ben hırıstıyanım bu gece noel bana,saygı duymak zorundasınız demiş :) kıssadan hısse

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!

Alt 24 Aralık 2022, 19:34   #10
W r i t e r
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Raina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiristıyanlar musavıler yahudiler ramazan bayramı kutlamaz duşuncelere saygım var fakat gerıcılık yada yobazlık degıl dınımızce yasak araplar krallar şeyhler kutluyor olabılır gızlı saklı Allah görür ısteyen kutlar istemeyen kutlamaz kişinin kendi sorunu
Bır kuruyemiş bufesı varmış onu hınca hınç doluymuş kuyruk varmış adamın tekı ozel arqcından ınmış en on sıraya gecmış ınsanlar sıranı bekle demişler adqm demiş ki sızın ramazan vayramınızda sıze saygı duyuyıruz rahatsızlık vermıyıruz ben hırıstıyanım bu gece noel bana,saygı duymak zorundasınız demiş :) kıssadan hısse
Meselede şu aslında biz saygı duyuyoruz ama bize saygı duymayanlar var, burasının laiklikle yönetildiğini unutanlar var, şimdiye kadar olmayan din tüccarlığı son 10 yıla damgasını vurdu bu ne onlarlık nede bizlik bir durum tek problem yönetilememek, kadınlarımız cocuklarımızın gördüğü bu zulumler elbet birgün dinecektir.

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"

Kilitli

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)