![]() |
| Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz. |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Kedilere Sevgi Gösterme Yolları Kedilerin sevgilerini gösterme yolları farklıdır. Masaj yapmak, mırlamak gibi davranışlar kedilerin sahiplerini sevdiklerinin göstergesidir. Kedinin yüzünü insanın yüzüne sürtmesi de bir şekilde iltifat ve sevgi gösterisi olarak ele alınmalıdır. Elbette insanlar kedilere sevgilerini benzer şekillerde gösteremezler ancak kedilerin net bir şekilde anlayacağı sevgi davranışlarını göstermek, kedilere sevginizi aktarmanıza yardımcı olur. ![]() Kediler manipülatif canlılardır. Sevilmek istedikleri zaman istedikleri sevgiyi almanın bir yolunu mutlaka bulurlar. Onlara özel ilgi göstermek manipülasyonlarına teslim olmak gibi gözükse de sevgi göstermenin en net yolu isteklerine cevap vermektir. Kediniz ilginizi istediği zaman sadece istediği miktarda ve sürede onunla ilgilenebilirsiniz, yanınıza gelmesine ve sizinle uyumasına izin verebilirsiniz. Bu davranışlar kedilerin sevildiklerini hissetmelerine yardımcı olur. Kedi ile iletişim kurdukça aradaki bağ güçlenir, bu sayede konuşkan kedileri anlamak mümkün olur ve kedilerin ne istediğini anlamak kolaylaşır. Kedilerin konuşmalarını anlayıp taleplerini yerine getirdiğiniz zaman, sevildiklerini ve önemli olduklarını net bir şekilde anlarlar İkramlar Verin Kedilerin günlük rutinlerine ne kadar bağlı olduğunu bilmeyen yoktur. Onların günleri çok net bir şekilde planlıdır. Beslenme düzenleri de bu planın olmazsa olmazları arasında yer alır. Ancak onlara ara sıra lezzetli ikramlar sunmak kendilerini özel ve mutlu hissetmelerine yardımcı olur. Kediler her zaman özel ilgiden hoşlanacaktır. Elbette sağlıklarını tehlikeye atacak şekilde kilo almalarını sağlayacak miktarda ikramlar tüketmemeleri gerekse de keyifli bir aktivite sonrası birkaç atıştırmalık aradaki bağı güçlendirmeye yardımcı olur. Dikkatlerini Çekin Kedilerin günlerini uyuyarak ya da kendilerini temizleyerek geçirdikleri kolayca gözlemleyebilirsiniz . Üstelik bunları yaparken oldukça memnun gözükürler. Ancak kedilerin de sıkılabileceğini unutmamak gerekir. Kediler ile oyun oynamak, çeşitli aktiviteler yapmak keyiflerinin yerine gelmesine, zihinlerinin uyarılmasına yardımcı olur. Kediler çok farklı oyuncaklara tepki verebilirler. Bu nedenle onlarla oynayabileceğiniz çok sayıda oyun olduğunu unutmamanız gerekir. Bir kedinin birkaç oyuncağa ilgi göstermemesi oyun oynamayı sevmediği anlamına gelmez sadece doğru oyunu ya da oyuncağı bulamadığınız anlamına gelebilir. Bazen kâğıt parçasından yapılan topun kedinizin favorisi olma ihtimali vardır bazen de zekâsını ve dikkatini çekecek karmaşık oyuncakları sevecektir. Bu nedenle dikkatlerini çekmek ve zihinlerini zinde tutmak için onlarla oyun oynamalı ve aradaki bağı güçlendirmelisiniz. patilendiniz :a56: Alıntı 👍 4
________________ ![]() | |
| |
| | #2 |
| Eminim ki onların önüne konulan bir kap mamanın çalınmaması onları daha mutlu ve değerli hissettirecektir... 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Benim kedim yılışık kızınca bile kucağıma gelip kendini sevdiriyor. 👍 1 | |
| |
| | #4 | |
| Alıntı:
👍 2
________________ ![]() | ||
| |
| | #5 |
| İnsaoğlu nun kalbi onların minik patileri gibi masum olamayacak kadar gaddar malesef.. 👍 1 | |
| |
| | #6 | |
| Alıntı:
| |
| | #7 |
| Köpekleri daha çok seviyorum ben;$ 👍 1
________________ Gönül nasıl derin bir kederde... ![]() ![]() | |
| |
| | #8 |
| Şuan 2 taneler bende de, ama onların haricinde sokağımda da baktığım birkaç tane var. İnanılmaz masumlar hepsi, mama su tabi ki verip bakıcaz görevimiz bir bakıma onlara bakmak ama onun haricinde bi laf attığımda hemen gelmeleri, yumuk yumuk kendilerini sevdirmeleri yok mu yaaaa ısırıcaamm şimdi benim kızları da. Hepsi evlat resmen ve asla da nankör değiller. Hani kediler nankördür tabiri vardır ya, sen sevgini gösterdikten sonra, ona baktıktan ilgilendikten sonra öyle bir minnet duyuyorlar ki, her şeye bedel.. 👍 1 | |
| |
| | #9 |
| bende seviyorum (: ama apartmanda izin verilmiyor 👍 1
________________ ![]() | |
| |
| | #10 | |
| Alıntı:
Amin diyorum (: 👍 1
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |