![]() |
| Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz. |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Somali'de Kuraklık Krizi.. Fotoğraflardaki çadırların bir de içini görün 1980 yılından bu yana en sert kuraklık dalgasıyla karşı karşıya kalan Somali’de insanlar büyük bir gıda krizi yaşıyor. ![]() Somali’de kuraklık insanları açlığa mahkum ediyor Afrika ülkelerinde görülen kuraklık, Somali’de şiddetli bir şekilde hissediliyor. Ülkenin yüzde 80’inde etkisini gösterek kuraklık, milyonlarca insanı açlığa mahkum etti. Kuraklık nedeniyle ülkede iç göçler başladı. ![]() Türkiye’den yardım eli Gıda sorununu aşabilmek için kurulan kamplara yerleşen ihtiyaç sahiplerine Türkiye’den de yardım eli uzatılıyor. Türkiye’nin farklı illerinde insanların hayatına dokunan İHH ekipleri, Somali’de kuraklıktan etkilenerek muhtaç duruma düşen insanlara yardım dağıttı. İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki ekipler, Türkiye’deki hayırseverlerin yardımlarını dağıttı. ![]() Somali'den sefalet kareleri Ensonhaber’in şahitlik ettiği o anlarda, yardımların gittiği ihtiyaç sahiplerinin yaşadığı alanlar da anlatıldı. Küçük çadırlarda, 7-8 kişi yaşayan ailelerin ne yatacakları bir yatak ne de başlarını koyabilecekleri bir yastık var. ![]() ![]() ![]() ![]() ( Alıntı ) | |
| |
| | #2 |
| Allah yardımcıları olsun 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Dünya yavaş yavaş kuraklık ile tanışıyor | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |