IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2022, 10:15   #1
Standart Emekli promosyonu için müjde

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emekli promosyonlarında başvuru süresi uzatıldı. Böylece bankalar arasındaki rekabette kızıştı. Geçtiğimiz senelerde her yıl artış yapan bankalar promosyonları artık her ay güncellemeye başladı. En son promosyon ücretleri 7500 lirayı aştı.

Bazı bankalarda ise bu rakam 3 yıllık sözleşme karşılığında ek hizmetlerle birlikte 8 bin 250 TL’ye kadar yükseldi. Tanıdıklarını bankaya getiren emekliler ise promosyonunu daha da yükseltme sansına sahip oldu.

Hal böyle olunca banka önlerinde kuyruklar uzadı. CNN Türk'ten Mustafa Şen ve Özcan Karaçam'ın haberi'ne göre, bankalar 31 Ağustos olan son başvuru tarihi 30 Eylül’e kadar uzattı.


Promosyon için bankaya müracaat eden emekliler çeşitli engellerle karşılaşıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu Milliyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ağaoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

EMEKLİLER TAAHHÜT SÜRELERİ DOLMADAN BAŞKA BANKALARA GEÇEBİLİR Mİ?

“Emekli ben kendimden örnek vereyim. 2 sene kadar önce bir sözleşme yaptım. 1500 lira gibi bir meblağ verdiler. Geçtiğimiz temmuz ayında aklıma geldi maaşlar arttı. Bankamı aradım, dedim ki maaşımı başka bankaya taşıyacağım. Bana derhal 4 bin lira verdiler. 597 lirayı içinden kestiler. O benim kalmadığım süre ile ilgili taahhüt vermediğim için almaları gereken meblağmış.

Daha sonra promosyonların daha da artırıldığını görünce 20 Temmuz’da bankaya uğradım. Veznede başka bir işlem yaparken, veznedar 7 bin 500 liraya çıkarttı promosyonu. Verdikleri 4 bin liranın 3 bin 975 lirasını geri aldılar. Yani hakkını bilen birini gördüğü zaman bankada işler tıkır tıkır işliyor.

‘10 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ’

Emekliler şunu bilsinler promosyonu aldıkları anca 3 yıl imza atıldı ama 1 ay sonra çıktılar. 3 yıl sonra aldıkları paranın 36/1’ini hak etmiştir. Geri kalanı iade edip çıkabilir. Bu meblağın 10 bin liraya yükseldiğini görüyoruz.

Emekliler var maaşı asgari ücretten yatıyor. Koşup faturalarını ödüyor. Bazı emekliler 10 bin lira alıyor bunu hemen çekmiyor. Bankalar skorlama ile bu promosyonu belirlerse daha gerçekçi olacağı kanaatindeyim.

(Alıntıdır)
________________

Gönül nasıl derin bir kederde...




 
Alt 01 Eylül 2022, 10:18   #2
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gözü aydın olsun ninelerin dedelerin

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:08.