IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2022, 12:30   #1
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Antalya'da yüksek lisans mezunu taksici akademisyenliğe hazırlanıyor

Antalya'da yüksek lisans mezunu taksici akademisyenliğe hazırlanıyor

Antalya Havalimanı ilginç bir kariyer yolculuğuna ev sahipliği yapıyor...

27 yaşındaki Kübra Kaya, Gümüşhane Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2017 yılında, 2020 yılında ise aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Daha sonra ise 2 yaz döneminde dil öğrenmek için İngiltere’ye gitti.

DHA'nın haberine göre İngiltere dönüşü iş bulamayan Kaya, Antalya Havalimanı içerisinde bulunan Taksi Durağında taksicilik yapan babasına yardımcı olmaya karar verdi.

Kaya, babasının yorgun düştüğü zamanda durağa gelerek aracı teslim alıyor.

"Önce şaşırıyorlar sonra sempati duyuyorlar"
İş bulamadığı için taksicilik yapan babasına yardımcı olmaya karar verdiğini belirten Kaya, “Babamla çalışmadığım süreyi ise evde geçiriyorum. Diğer zamanlarda burada babama yardım ediyorum. Mesleğimi severek yapıyorum. İnsanlar bana çok yardımcı oluyor.

Bana sahip çıkıyorlar. Yolcular önce şaşırıyorlar sonra sempati duyuyorlar. Turistler İngilizce konuştuğum için beni daha çok seviyorlar. Bana sürekli nerelere gidebileceklerini soruyorlar.

Ben hem onlara Antalya’yı anlatıyorum hem de pratik yapmış oluyorum. Buraya başlama amacım da oydu. En uzak Alanya’ya gittim. Gece 02.30’da gittim sabaha 06.00’da eve geldim. Biraz yorucu oldu ama sonra dinleniyorum. İlçelere gidebiliyorum” dedi.

"Akademisyen olmak istiyorum"
Bazen ister istemez tedirgin olduğunu belirten Kaya, "Antalya’nın içinden geçmekte korktuğum yerler var oralarda biraz sıkıntı oluyor. Havalimanında insanlar benim taksime binene kadar çok kameradan geçiyor.

Babam ile aynı yerde çalışmak gayet iyi. Bazen babama şikayet ederler mi diye düşünüyorum. Şuana kadar öyle bir sıkıntım olmadı. 7-24 babamdan yardım alıyorum.

Üniversitede akademisyenlik görevini yapmak istiyorum. Aynı zamanda bunun için kursa hazırlanıyorum. Akademisyen olarak devam etmek istiyorum. Öğrencilerim olsun istiyorum" sözlerine yer verdi.

"Ben kendime güveniyorum"
Mesleğe başlarken çevresinde çok sayıda tepki aldığını belirten Kaya, "'Bu senin içim çok tehlikeli, ne yapabilirsin, birisi sana bıçak çekse kendini koruyamazsın' diye çok söyleyen oldu. Ben kendime güveniyorum. Burada da öyle bir sıkıntı olmadı.

Zaten tehlikeli bölgelere gitmek isteyenleri ben almıyorum. Burada diğer arkadaşlarımız bana yardımcı oluyorlar. Beni koruyorlar. Beni çevremde kıskananlar oluyor. Şoförlüğümü kıskanıyorlar. ‘Nasıl kullanıyorsun, maşallah, benim kızım da senin gibi olur mu’ diyorlar" dedi.

"İlk zamanlar herkes korkuyordu"
Yaşadığı ilginç anları da anlatan Kaya, "İlk geldiği zaman herkes korkuyordu, benim aracımın yanına araç park etmiyorlardı. Geri geri yanaşırken çarparım diye korkuyorlardı. Ama şuan öyle bir sıkıntı yok. Artık kendi arabalarını bile emanet ediyorlar” açıklamasını yaptı.

Baba Ali Kaya ise, “Uzun suredir taksicilik yapıyorum. Yorucu bir meslek olduğu için kızımı yanıma aldım. Kızım iş bulamayınca evde kaldı. Kızım bana yardımcı olmaya geldi.

"Turist kendisini rahat hissediyor"
Bana yardım ediyor. Ben yorulunca o çıkıyor. Görevini de en iyi şekilde yapıyor. Beraber çalışıyor ve gurur duyuyorum. Bizim arkadaşlarımız da yardımcı oluyor. Taksiyi kızıma verince gözüm arkada kalmıyor. O da yorulunca bana teslim ediyor.

Burası çok güvenilir bir yer. Burada sabıkalı insan çalışmaz. Bizim burada çalışan arkadaşlarımız İngilizce bilmek zorunda. Kübra’nın bu konuda sıkıntısı olmuyor. Turist kendisini rahat hissediyor” dedi.


Kızını işe başlatırken çevresinden tepki gördüğünü belirten Kaya, “Bir bayan orada çalışır mı, arsızı var hırsızı var, çalışamaz dediler. Ben bizim durağın güvenilir olduğunu söyledim. Kızım şimdi başarılı bir şekilde işini yapıyor” diye konuştu.

Kaynakça ensonhaber
 
Alt 30 Temmuz 2022, 12:35   #2
yok saymak çok zarif bir intikamdır.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben bile okurken çok gururla okudum.Böyle emekçi insanların
değerini bilinmediği her bir gün için ileride daha karanlık olacak herşey.

________________


**

Gözlerini parlatan şey icin savaşmamak ne büyük korkaklık.

**

 
Alt 30 Temmuz 2022, 12:35   #3
𝐏𝐚𝐫𝐥𝐚 ✨
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beni neden haber yapmiyolar ya.?

________________


barisiyormus her orman , yanginiyla. .

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:26.