IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
7Beğeni(ler)

Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2022, 19:18   #1
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Suriyeli genç öfke kusan ırkçı kalabalığa karşı kendini böyle savundu: Ben bir insanım

Son dönemde artan mülteci düşmanlığı bazı siyasetçilerin nefret söylemleriyle katlanarak artarken sosyal medyaya yansıyan bir görüntü Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Bir sokak röportajı sırasında hem okuyup hem çalıştığını söyleyen Suriyeli bir gence tepki gösteren kalabalık, büyük tepki çekti. Suriyeli gencin "Size o kadar gıcık oluyoruz ki...", "Erkek misiniz, adam mısınız..." sözleri karşısında kendini, "Hem okuyup hem çalışıyorum. Ben bir insanım" ifadeleriyle savunduğu anlar kameraya yansıdı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sığınmacılar ve göçmenler üzerinden algı operasyonu devam ediyor. Provokatif açıklamalar yapan siyasetçilerin de etkisiyle katlanarak artan sığınmacı düşmanlığı yeni bir boyuta ulaştı. Sosyal medyaya yansıyan bir görüntü Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Bir sokak röportajı sırasında Suriyeli bir gencin etrafını saran öfkeli ve ırkçı kalabalık gence adeta öfke kustu.

Suriyeli genç öfke kusan ırkçı kalabalığa karşı kendini böyle savundu: Ben bir insanım

Son dönemde artan mülteci düşmanlığı bazı siyasetçilerin nefret söylemleriyle katlanarak artarken sosyal medyaya yansıyan bir görüntü Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Bir sokak röportajı sırasında hem okuyup hem çalıştığını söyleyen Suriyeli bir gence tepki gösteren kalabalık, büyük tepki çekti. Suriyeli gencin 'Size o kadar gıcık oluyoruz ki...', 'Erkek misiniz, adam mısınız...' sözleri karşısında kendini, 'Hem okuyup hem çalışıyorum. Ben bir insanım' ifadeleriyle savunduğu anlar kameraya yansıdı.

17 yaşında hem okuyup hem de çalıştığını, maruz kaldığı ırkçılık yüzünden okulundan ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Suriyeli bir gence, diğerlerinin öfke dolu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

"SİZE O KADAR GICIK OLUYORUZ Kİ"

Suriyeli genç, "Ne işin var burada", "Yürü git konuşma fazla", "Size o kadar gıcık oluyoruz ki...", "Sustur şunu", "Suriyeliler burada sapıklık yapıyor", "Bizi kullanıyorsunuz bizim paralarımızı yiyorsunuz", "Erkek misiniz, adam mısınız..." sözleri karşısında kendini "Ben bir insanım" diyerek savundu.

Alıntı

Alt 20 Temmuz 2022, 19:32   #2

Hepsi ülkesine dönecek.

Alt 20 Temmuz 2022, 22:53   #3
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bizim insanlarımız kadar cahil insan yok dünyada önüne gelen vatan haini diyo Suriyelilere sanki İngiltere girmiş suriye ye de savaşmayıp kaçmışlar kendi hükümeti ile nasıl savaşacaklar bunu bir türlü anlamayan bir cahil kitle var bu ülkede

Ne hissettiğini unut neyi hakettiğini hatırla.

Alt 20 Temmuz 2022, 22:58   #4
yok saymak çok zarif bir intikamdır.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

....

**

Gözlerini parlatan şey icin savaşmamak ne büyük korkaklık.

**

Konu Lareina tarafından (20 Temmuz 2022 Saat 23:34 ) değiştirilmiştir..

Alt 20 Temmuz 2022, 23:11   #5
seeing is believing
brooklyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Güzel kurgu, yayınlayan haber sitesinin sahibi de suriyeli.
puanım 8/10.

its the hope, that kills you.

Alt 20 Temmuz 2022, 23:13   #6

Aslına bakılırsa suç ne mültecilerin ne de bizim insanlarımızın.
Suç bu ülkede bir oy bir oydur mantığıyla hareket edip suriyelisini afganistanlısını topraklarımıza alıp kendi vatandaşına sunmadığı imkanları ve kolaylıkları onlara sunup kendi topraklarımızda mülteci gibi hissettiren HÜKÜMET’indir...

Alt 20 Temmuz 2022, 23:18   #7

Kürdistan paçavrasıyla benim anlı şanlı TÜRK BAYRAĞIMI yan yana getiren Devlet büyüklerimizden bir vatandaş olarak artık hiç bir beklentim kalmadı..
Yakında kendi ellerimizle vereceğiz topraklarımızı barzani nin ellerine..
Suriyeliler kalmış mı gitmiş mi artık hiç bir önemi kalmayacak ne yazık ki..

Alt 20 Temmuz 2022, 23:25   #8
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu durum ırkçılık değil vatanıni savunmak, geleceğini düşünmektir.Herkes kendi ülkesinde kendisi ve ülkesi için çalışsın boş yapmasın kimse

Alt 20 Temmuz 2022, 23:56   #9

Suriyelilerin buraya gelişinin müsebbibine 2 çift laf söylemeyip garibana çökmenin elle tutulur, mantıkla açıklanır bir tarafı yok. Her gün sınırdan yüzlerce Afgan geçiyor, Suriyeli geçiyor. Bunun sebebi sınırdan geçen mi geçmesine göz yuman mı?

Milyonlarca mülteciye kapıyı açan, açacağını söyleyen kişi bizatihi partili cumhurbaşkanıdır. Bilmem kaç milyar dolar harcadık gerekirse bir o kadar daha harcarız diyen de kendileri. Oradaki savaşı körükleyen ve rejime yönelik cihatçı teröristleri destekleyenler ve bunun bileşkesi olarak insani dramın-göçlerin yaşanmasına sebep olanlar da onlar. Niye suçlu oradan gelen gariban oluyor? Biri bana izah edebilir mi lütfen; kim evini-yurdunu-barkını-tarlasını bırakmak ister? Evinizin üstüne yada az ilerisine bomba düşmediği için oradaki insanlara şovenlik yapmak, “git ülkende savaş demek” kolay. Bunu “vatanperverlik” diye okşamak ancak beyin mastürbasyonudur, kendini rahatlatmadır. Mülteci istemiyorsanız eğer gidip o ülkenin rejimi ile irtibat kurun, anlaşın, altını oymaya çalışmayın ve geri dönmeleri için gerekli alt yapıyı oluşturun. Siyasi bir sorunu ancak bu tür siyasi yollarla çözebilirsiniz. Ama yemiyor değil mi? Dün kardeşim dediğine bugün küfretmek ve devran dönünce yine kardeşim demek? Siyasi hesaplar tutmuyor değil mi…

Alt 21 Temmuz 2022, 00:07   #10

o çocuğu orada ırkından dolayı aşağılamaya zerre kadar hakkınız yok. mülteci sorununu ona yüklemeyin.

ülkemde göçmen istemiyorum.

👍 2

.

𝒯𝒽𝑒 𝒲𝑜𝓇𝓁𝒹 𝒾𝓈 𝒴𝑜𝓊𝓇𝓈..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)