![]() |
| Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz. |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
![]() Rusya-Ukrayna savaşı, 23'üncü gününe girdi. Uzun bir süredir Rus birliklerle mücadele eden Ukraynalıların büyük bir bölümü farklı ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Milyonlarca Ukraynalı ülkesinden ayrılırken, kalanlar da ülkelerini Rus kuvvetlerine karşı korumak için çalışmalara katılıyor. Avrupa ülkelerinin ayçiçek yağı ve buğday ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Ukrayna'daki bu durum, Avrupa ülkelerinde kriz başlangıcına neden oldu. SÜPERMARKETTE YAĞ VE UN SATIŞINA LİMİT GETİRİLDİ Belçika'nın en büyük market zinciri Colruyt, talepte aşırı yükseliş olduğu gerekçesiyle bugünden itibaren un ve yağ satışına limit getirdi. EN FAZLA 2 LİTRE ALINABİLECEK Yerel basındaki habere göre, söz konusu markette müşteriler en fazla 2 litre sıvı yağ ve 2 kilogram un alabilecek. Yağ satış kısıtlaması sadece ayçiçeği yağı ile sınırlı olmayacak. Zeytinyağı gibi diğer sıvı yağlar da en fazla 2 litre alınabilecek. TEDARİK SORUNLARI YAŞANMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle yağ ve un gibi ürünlerde tedarik sorunları yaşanmasından endişe ediliyordu. Söz konusu iki ülke, "dünyanın en büyük buğday ve yağ üreticileri arasında" bulunuyordu. Savaş nedeniyle artık söz konusu ülkelerden bu ürünler tedarik edilemiyor. ALMANYA VE İSPANYA'DAN SONRA 3'ÜNCÜ ÜLKE Koronavirüs salgınıyla birlikte başlayan tedarik zincindeki sorunlar Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte zirveye çıktı. Dünyanın en büyük tahıl ihracatçısı bu 2 ülkenin savaşa tutuşması krizi günden güne büyüttü. Koronavirüs ile Avrupa'daki marketlerde görmeye alıştığımız raf yağmalama görüntüleri savaşla birlikte önce Almanya'da sonra da İspanya'da yerini tedariki zora girebilecek ürünlerde sınırlamaya bıraktı. Belçika bu anlamda ürün satışının sınırlandırıldığı 3'üncü ülke oldu. Kaynakça : EnsonHaber | |
| |
| | #2 |
| Milletin halide bizimkilerden farksız | |
| |
| | #3 |
| Almanya'da kardeşi olan bir arkadaşım var.2 gün önce söyledi şok oldum.Almanya'da yağ bulamayıp Hollanda'ya gitmişler almak için. 👍 1 | |
| |
| | #4 |
| bu dingillerin hepsi bir olmuşlar Rusya'ya tam 5 bin tane ambargo uygulamışlar.. Başarılı olamamışlar.. Rusya sadece kendi yetiştirdiği tahıl ürünlerine ihracat yasağı getirmiş, hepsi krize girmiş... Dünya'da daha neler göreceğiz...
________________ Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . . birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken... ![]() 28/08/2025 sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz. | |
| |
| | #5 |
| Acilen bizden 3-5 kalifiye emekli DAYI devşirmelerini öneriyorum. 👍 1
________________ Dünya, bensiz de dünyaydı; darılmadım. | |
| |
| | #6 |
| Üstteki üyeye katiliyorum. edit : 2 üstteki üyeye
________________ vâki olanda hayr vardir. . ![]() | |
| |
| | #7 |
| 2 kılo zeytınyag 3 birim para orda olmasa nolur gelir elbet
________________ | |
| |
| | #8 |
| Aramıza hoş geldiniz beyler.
________________ Yazar demiş ki sonra; ''Ben sadece böyle anlarda yazabiliyorum,ben olmanın dışında olduğumda yani,ben değilken.Çünkü;benim dışımda gelişen şeylerden benim içimde başka bir ben muzdarip gibi. Benim dışımda birisi yazıyor,o yazar ben değilim,ben yazarım.'' | |
| |
| | #9 |
| Benim merkel teyzeme inancım tam 👍 1
________________ . 𝒯𝒽𝑒 𝒲𝑜𝓇𝓁𝒹 𝒾𝓈 𝒴𝑜𝓊𝓇𝓈.. | |
| |
| | #10 |
| rusyadan alalım.bunlara satalım.tıcaret bakanı ne iş yapıyorsun sen.?
________________ 𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲. ![]() | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |