IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2020, 15:46   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple davayı kaybetti! 10 milyon euro ödeyecek!

Apple davayı kaybetti! 10 milyon euro ödeyecek!

Apple davayı kaybetti! 10 milyon euro ödeyecek!

Apple’a karşı açılan yeni davalar, çeşitli dönemlerde gündeme geliyor. Bu defa da daha önce açılan ancak Apple’ın itirazları üzerine yeniden değerlendirilen bir dava ile ilgili önemli bir sonuç açıklaması gündeme geldi. iPhone yavaşlatma skandalı, Apple’a pahalıya mal olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Apple iPhone yavaşlatma skandalı için 10 milyon euro ödeyecek
Öncelikle hatırlatmak gerekirse Apple, 2018 yılında iPhone yavaşlatma konusu ile gündeme gelmişti. Bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemci performansını düşürdüğünü kabul etmişti. Daha sonrasında ise bu performans düşüşü, kullanıcıların tercihine bırakıldı. Ancak daha öncesinde gizli yapıldığı için, Apple’a karşı birçok ülkede dava açıldı. Bunlardan bir tanesi de İtalya’dan gelmişti.

Apple davayı kaybetti! 10 milyon euro ödeyecek!

İtalya’da Apple’ın 10 milyon euro ödemesi gündeme gelmişti. Ancak Apple’ın itirazları ile ceza askıda kalmıştı. Kısa bir süre önce de bu Apple’ın itirazları sonrasında değerdirmeler yapıldığı, ancak sonucu etkileyen bir gelişmenin yaşanmadığı belirtildi. Nitekim Apple, İtalya’da iPhone yavaşlatma skandalı sebebi ile 10 milyon euro ödemek zorunda kalacak.

Bunların dışında Apple’ın, yine aynı sebepten ötürü Amerika Birleşik Devletleri’nde 500 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. İtalya’daki 10 milyon euro düşünüldüğünde, Apple’ın Avrupa’da oldukça az ceza ödeyeceğini söylemek yanlış olmaycaktır. Ayrıca bu karar farklı davaları da doğrudan etkileyecek bir potansiyele sahip.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:26.