IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Apple (https://www.ircrehberi.net/apple/)
-   -   Apple'dan corona virüs açıklaması (https://www.ircrehberi.net/apple/10913-appledan-corona-virus-aciklamasi.html)

Allecra 11 Mart 2020 09:21

Apple'dan corona virüs açıklaması
 
Son dönemin en çok konuşulan konularından birisi olan Corona virüs ile ilgili Apple'dan açıklama geldi. Şirket iPhone ve ipad gibi akıllı cihazların nasıl temizlenmesi gerektiğini açıkladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Virüsten korunmak için doktorlar ve bilim insanları pek çok öneride bulunuyor. Hergün düzenli olarak kullandığımız akıllı telefonlar virüsün yayılmasında önemli bir role sahip olabilir.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, düzenli olarak temizlenmeyen akıllı telefon ekranları potansiyel tehdite ev sahipliği yapıyor. Aynı habere göre akıllı telefonların cam ekranları virüslere ev sahipliği yapacak ideal bir ortam sunuyor.


Uzmanlar enfeksiyon riskini minimuma indirmek için gün içinde pek çok defa kullandığımız akıllı telefonların düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğiniz belirtiyor. İngiliz uzmanlar kullanıcılara günde en az iki defa telefonlarını dezenfekte etmeleri gerektiği uyarısında bulunuyor.

Apple iPhone ve ipad gibi akıllı cihazların nasıl temizlenmesi gerektiğini açıkladı.

“Apple ürünlerinizi nasıl temizleyebilirsiniz?” başlıklı destek sayfasını güncelleyen Apple, bu sayfada “iPhone nasıl temizlenir?” sorusuna da yanıt veriliyor.


Şirketin destek sayfasında yer verilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya Clorox Dezenfeksiyon Mendili kullanarak, Apple ürününüzün ekran, klavye veya diğer dış yüzeyler gibi sert, gözeneksiz yüzeylerini hafifçe silebilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmayın. Herhangi bir açıklıktan sıvı girmesinden kaçının ve Apple ürününüzü herhangi bir temizlik maddesine daldırmayın. Kumaş veya deri yüzeylerde kullanmayın."



NBC'de yer alan habere göre, Apple bu işlemin tüy bırakmayan bezlerle yapılmasını öneriyor. Cihazı temizlemek için basınçlı havanın kullanılması ise önerilmiyor.

NTV


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi