IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.ircrehberi.net/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğunuza Sabretmeyi Öğretmek (https://www.ircrehberi.net/anne-ve-cocuk/145320-cocugunuza-sabretmeyi-ogretmek.html)

1903 25 Şubat 2023 00:20

Çocuğunuza Sabretmeyi Öğretmek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çocuğunuz bir şeyi istiyorsa onu hemen, şimdi ister. Çünkü sabır göstermek insanın doğasında yoktur, sonradan öğrenilir.
Ona sabırlı olmayı öğretmek için şunlara dikkat edin: Her zaman ona sabırlı olmayı öğretmek için uygun olmayabilir. Uykulu ve aç olduğu saatlerde çocuğunuz doğru davranmakta zorlanabilir. Bu yüzden ev alışverişi, doktor randevuları önemli işleri bu saatlere yakın koymamaya özen gösterin.

Ev dışında beraber olduğunuzda çocuğunuzu bekleme sırasında oyalayabilmek üzere minik bir çanta hazırlayın. İçine minik oyuncaklar, kitaplar, kalem ve kağıtlar koyun. Örneğin restoranda yemeğinin gelmesini beklerken, masada oyalanması için bunlardan faydalanın. Birlikte cep telefonunuzdaki fotoğraflara bakmayı deneyin.

Zaman konusunda yeterince bilgili olmayan çocuğunuza bir dakikanın ne kadar kısa bir süre olduğunu anlatmak için saatinizin ya da bir başka zamanlayıcının nasıl ilerlediğini gösterin. Tik-takları izlerken sabırsızlığını unutacaktır. Sabırlı davrandığında onu övün.

Sabretmenin ne kadar zor olduğunu anladığınızı ve bu beceriyi gösterdiği için onunla gurur duyduğunuzu söyleyin.


ALINTI


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi