IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2023, 17:37   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Depresyon yaşayan annenin çocuğu şişmanlıyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Annesi sıkıntıda olan çocukların daha şişman olduğu artık birçok klinik araştırma ile kanıtlandı. Anne strese girdiğinde çocuğu ile ilgilenme süresi azalıyor. Annenin sadece kendi öz bakımına değil, eve ve hayata olan ilgisi de azaldığı için çocuk tek başına kalıyor.

Annenin depresyonu çocuğu nasıl etkiliyor?
Depresyon nedeniyle yeterince ilgi görmeyen çocukta, daha düzensiz beslenme saatleri, düzensiz beslenme içerikleri, düzensiz uyku saatleri, daha çok abur-cubur ve paketli ürünler tüketme alışkanlıkları, daha az hareket etme düzeyi ve televizyon ya da bilgisayar başında daha uzun süre geçirme gibi durumlar görülüyor.

Annenin aile için yemek yapmasından tutun da uyku ya da uykusuzluk süreleri bile çocuğu böyle direkt etkiliyor. Daha az ilgili, daha az yemek yapan, daha çok uyuyan ya da uykusuzluk çeken anneden en çok etkilenen, onun yanında hayatı bire bir yaşayan, onun penceresinden hayata bakan evlatları oluyor.

Depresyondaki anne ne yapmalı?
O nedenle günümüz annelerine sesleniyorum, bazen hepimiz mutsuz zaman dilimleri geçiriyoruz, sıkıntıya, strese, üzüntüye düştüğümüz günler oluyor. Her ne yaşarsak yaşayalım bunu çocuğumuza mümkün olduğu kadar yansıtmayalım. Bir dostumuzla, eşimizle ya da tabii ki gidebiliyorsak bir psikiatriste giderek içimizi dökmek hepimizin en temel ihtiyaçlarından oldu artık günümüzde.

Yaşadığınız sıkıntıyı çocuklarınıza hissettirmemek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri onların kahkahalarla güldükleri, mutlu oldukları zamanları gözünüzün önüne getirmek Onların mutluluğu bir süreliğine de olsa sizi rahatlatır ve kendi mutsuzluğunuzu en azından onlara yansıtmanızı engeller.


(alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:28.