IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2023, 17:31   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Anne Sütü Hangi Hastalıklardan Koruyor?

Anne sütünün bileşimi içerdiği vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve yağlar açısından ilk altı ay D vitamini dışında bebeğin tüm gereksinimlerini karşılayacak niteliktedir. Bu nedenle ilk 4-6 ay boyunca bebeklerin yalnız anne sütü ile beslenmesi ve su dahil olmak üzere hiçbir ek besin verilmemesi önerilmektedir.

Anne sütünün içeriği sabit değildir, anne sütü annenin beslenmesinden bağımsız olarak bebeğin gereksinimine göre zaman içerisinde düzenlenir ve her anne bebeği için en uygun sütü üretir. Bu sihirli yapısı sayesinde anne sütü bebeği ve hatta anneyi birçok hastalığa karsı korur.
Anne sütü enfeksiyon hastalıklarından koruyor

Anne sütüyle beslenen bebeklerde başta enfeksiyon hastalıkları (orta kulak iltihabı, ishal, solunum sistemi enfeksiyonları, menenjit, idrar yolu enfeksiyonları) olmak üzere birçok hastalığın görülme sıklığı azalmaktadır. Çünkü anne sütüyle beslenme özellikle sindirim ve solunum sisteminde olmak üzere bağışıklık sistemi güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra bu çocuklarda beyin gelişimi, görme keskinliği daha iyi olmaktadır. Bu nedenle anne sütüyle beslenenlerde zeka gelişiminin de daha iyi olduğunu bildiren yayınlar vardır.

Ani bebek ölümü sıklığı anne sütüyle beslenenlerde daha düşüktür. Küçük yaşlarda yeterli düzeyde anne sütü almış erişkinlerde tip 1 diyabet, lenfoma, lösemi, multipl skleroz, kronik karaciğer hastalığı, alerji, damar sertliği, şişmanlık gibi hastalıklara ve alkol bağımlılığı gibi davranış sorunlarına daha az rastlanmaktadır.
Sadece bebek için değil, anne için de faydalı!

Anne sütüyle beslenmenin, bebeğin yanı sıra anne sağlığına da olumlu etkileri çok fazladır. Emziren kadınlarda doğum sonrası kilo kaybı daha belirgin olmaktadır. Bunu yanı sıra meme kanseri, yumurtalık kanseri, kemik erimesi ve kansızlık daha az görülmektedir.

Anne sütünün faydalarından bahsederken hastalıkları önlemesi ve maliyetinin düşük olması nedeniyle en ekonomik ve çevre dostu beslenme olduğunu söylemek gerekir. Anneler doğum sonrası stresli dönemde bu mucizevi gıdayla bebeklerini ve kendilerini koruyabilmeleri açısından çevreleri tarafından muhakkak desteklenmelidirler.


(alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 22 Ocak 2023, 18:08   #2
Standart

Anne sütü her şeye faydalı.
Yani bi çocuk hastayken bile annesinin sütü ona göre geliyormuş böyle okumuştum.
Varın siz düşünün gerisini.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:32.