IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2023, 19:09   #1
Standart Çocuklara Yararlı Diye Verdiğimiz Zararlı 5 Yiyecek

Ebeveynler çocuklarını besledikleri her şeyin onlara zarar vermeyeceğini düşünüyor gibi görünüyor. Mesele şu ki, çocuklarımızı beslediğimiz besinler hemen etkileyebileceği gibi kalıcı etkilere de sahip olabilir.




1. Meyve suyu
Meyve suyunun sağlıklı olduğu konusunda yanlış bir kanı var. Meselenin gerçeği, bu “meyveli içecekler” ve meyve sularında çok miktarda şeker var.

Taze sıkılmış” olduğunu iddia eden meyve suları bile, meyvenin orijinal lezzetinin çoğunu alan işleme tabi tutulur. Meyve suyunun lezzetli olması için aroma ve şeker eklenir. Çocuğunuza meyve suyu vermek yerine, eline meyveyi verin.



2. Yoğurt
Yoğurt, kötü bakterilerin neden olduğu mide sorunlarını çözmede yardımcı olabilecek güçlü bir probiyotiktir. Ayrıca kalsiyum, potasyum, B-6 Vitamini ve magnezyum içerir. Bununla birlikte, meyve suyuna benzer şekilde, bugün piyasadaki yoğurtların çoğu, çocuklara “lezzetli” hale getirmek için şeker ekleniyor.

Taze meyve ve fındık ekleyerek yoğurtlara kolayca lezzet katabilirsiniz. Ve çocuğunuz iki yaşın üzerindeyse, bal aynı zamanda harika bir doğal ve sağlıklı tatlandırıcıdır




3. Tahıl
Tahıl halindeyken bir aile için basit bir kahvaltı. Bir kâğıttan bir kase dökün, biraz süt ekleyin ve hemen bir kahvaltı yapın. Çocuklara pazarlanan tahıllar şeker ve katkı maddeleri ile doludur. Vitaminlerle takviye edilebilirler. Ancak bunlar yine de çocuklarınız için sağlıklı değildir



4. Tavuk Kanadı
Tavuk kanadı çocuklar için popüler bir besindir ve çoğu fast food restoranında ve hatta dükkanlarda bulunabilir. Hatta birçoğu, sağlıklı olmadıkları gerçeğini bir şekilde gizlemek için “gerçek tavuklarla yapılmış” olduklarını iddia ediyor. Gerçek şu ki, tavuk kanadı, ister bütün beyaz et ister bütün tavuk kanadı olsun, çoğu çeşit sağlıksız, yağlarda kızartılarak işlenir

Çocuklarınız tavuk kanadı seviyorsa bir yumurta ve galeta unuyla kendiniz hazırlayın.




5. Paketlenmiş Makarna
Peynirli makarna, konserve spagetti, erişte. Hepsi ucuz lezzetli. Bundan dolayı çocukların favorisi. Yapılan araştırmalar, insan yapımı ftalat adı verilen kimyasalların çoğu işlenmiş makarna ve peynir çeşitlerinde bulunduğunu ve en yüksek seviyelerde sosu yapmak için kullanılan peynirli aromalı tozda bulunduğunu ortaya çıkardı. Bu madde raporlarında insan hormonlarına müdahale ettiği gösterilmiştir.




Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:46.