IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2021, 22:15   #1
Standart Google Fuchsia OS nedir?

Fuschia OS, Google geliştirilen Android ve IOS işletim sistemleri gibi bir işletim sistemidir. Google’ın resmi olarak tanıtılmasa da kapalı kapılar arkasında geliştirilen Fuchsia OS, Chrome ve Android işletim sistemlerinin yerini almaya hazırlanıyor.

Yine Google tarafından geliştirilen Android ve Chrome işletim sistemlerinin aksine, Fuchsia OS tamamen Google tarafından geliştirilen bir sistemdir. Android ve Chrome işletim sistemleri, Google’ın ekosisteme kattığı işletim sistemleri olmasına rağmen Linux çekirdeklerinden güçlerini almaktadırlar.

Google Fuchsia OS nedir?

Fuchsia OS ile Google tarafından temelleri atılmış olan ve sıfırdan geliştirilen Zircon Kernel işletim sistemi çekirdeği kullanılmaktadır. Tasarımı, işletim sistemi çekirdeği ve akla gelebilecek her şeyi kendisine ait olan yazılım sayesinde, Google kendi ekosistemini oluşturarak güçlü bir şekilde teknoloji dünyasının rotasını değiştirmeyi planlıyor.

Fuchsia OS Özellikleri
  • Öncelikle Fuchsia OS tamamen Google ürünü olmasıyla kendini ön plana çıkarıyor.
  • Fuschia OS, Google’ın bugüne kadar geliştirdiği işletim sistemlerinin aksine tüm teknolojik cihazlara uyumlu olan yapısıyla rakiplerinin önünde kendine yer buluyor. Örnek verecek olursak Fuchsia OS: telefon, tablet, televizyon ve akla gelebilecek her türlü teknolojik alet ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.
  • Android ile birlikte yaygınlaşan ve tanınan Metarial Design tasarım trendi Fuchsia OS’un da temellerini oluşturuyor. Alışıla gelmiş olan Android uygulamalarının aksine Fuchsia OS’da yine Google’ın geliştirmiş olduğu Flutter SDK ile oluşan ve Dart programlama temeline dayanan uygulamalar yer alıyor.
  • Zircon Kernel çekirdeği birimler arası iletişimi sıralayarak buruk organizasyon yapar. Yani her uygulamayı aynı anda çalıştırıp uykuya almak yerine gerektiğinde çağırılan uygulamayı çağırarak bizlere daha organize ve stabil bir kullanım olanağı sağlar.

Google Fuchsia OS nedir?

Fuchsia OS Çıkış Tarihi

Fuchsia OS ilk olarak keşfettiğimizde 2016 yılında, Google Fuchsia OS’e ilişkin kaynak kodlarını GitHub üzerinden paylaşmıştı. Bundan sonrasında ise kendisinden pek fazla haber alamamıza rağmen Google kapalı kapılar arkasında geliştirmeye devam etti halen de bu geliştirme süreci devam ediyor.

Kullanıcılara Android ve benzeri işletim sistemlerinden daha gelişmiş bir deneyim sunacağı söylenen Fuchsia OS’in ne zaman tüm kullanıcılara açık ve kullanılabilir hale geleceğinden kimsenin haberi yok. Kısacası çıkış tarihi henüz belli değil.

Alıntı:
dogrukod
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 28 Temmuz 2021, 22:17   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merak ettim bekliyorum emeğine sağlık

________________

Google Fuchsia OS nedir?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:23.