IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Lyra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2020, 08:31   #1
Standart Incir Yapragi Hangi Rahatsizliklarda Kullanilir?

Dogada bulunan meyve ve sebzeler, sadece kendileriyle degil yapraklariyla da bircok fayda saglamaktadir. Bu yuzden yalnizca kendilerinden degil; yapragindan da faydalanmak cok onemlidir.
Oyle meyve ve sebzeler vardir ki; yapraklarinda yuksek mineral ve vitamin barindirir. Incir yapragi da bu sifali yapraklardan biridir ve bu yapragi bircok farkli sekilde kullandiginizda adeta hastaliklara iyi gelen bitkisel bir ilac hazirlamis olacaksiniz. Bu bakimdan incir yapragini; diyabet, kabizlik, sedef hastaligi gibi pek cok rahatsizlikta kullanmaniz son derece uygun olacaktir. Ancak ihtiyaclarinizi karsilamasi icin de incir yapragini kontrollu ve bilincli bir sekilde kullanmaniz gerekecektir. Yalniz bu sifali yapragi tuketmeden once de sunlari bilmenizde buyuk fayda vardir:

• Kucuk bir parca incir yapragini agzinizda cignemek agiz kokusunu onlemede oldukca etkilidir.Ancak bu yapragi cignedikten sonra asla yutmamaniz gerekecektir.
• Incir yapragini kemik ve diz agrilari icin kullanacaksaniz bu yapraktan cay hazirlayip icebilir ya da sogumus incir yapragi cayini diz kapaklariniza surebilirsiniz.
• Eger bu yapragi cilt tahrislerini onlemek icin kullanacaksaniz da bir cezve icinde incir yapraklarini kaynatip daha sonra uyun sogumasini bekleyip ardindan pamuk yardimiyla tahris olan bolgeye surebilirsiniz.
• Mantar ve sivilcelerde ise incir yapragindan cikacak olan sutu, sivilce ve mantar olan bolgeye surebilirsiniz.

Kalp Hastaligi Riskini Azaltir
Yapilan arastirmalar, kurutulmus olan incir yapraklarinin kalp hastaliginin onlemede buyuk yardim sagladigini gostermistir. Cunku kurutulmus bu yapraklar, kalp krizlerinin birincil sebebi olan trigliseritleri dusurmede oldukca etkilidirler. Ayrica kuru incir yapraklari, koroner kalp hastaligi ve kalp krizi riskini azaltmaya yardim eden Omega 3, Omega 6, ve fenol icerir.

Hipertansiyon
Hipertansiyon yetiskinlerde uyari vermeden, birdenbire ortaya cikabilir. Bu durumda siyah kimyon tohumuyla incir yapragi cayi hazirlanip icilebilir ve hipertansiyon seviyelerini azaltabilir.

Kanserli Hucrelerin Olusumunu Onler
Incir yapragi, icermis oldugu vitaminler ile kanserli hucreleri tamamiyla yok eden bir etkiye sahiptir.
Bu bakimdan kansere karsi bir onlem almak adina incir yapraklarindan cay hazirlayip bu cayi icebilirsiniz. Dilerseniz de bir parca incir yapragini sakiz gibi cigneyerek vucudunuzu kanserli hucrelere karsi koruyabilirsiniz.

Kemikleri Guclendirir
Incir yapragi, kalsiyum yonunden zengin bir bitkidir. Bu bakimdan kemik sagliginin da oldukca etkilidir. Osteoporoz olasiligini onlemede buyuk bir etkiye sahiptir. Ayrica, bitki cayi seklinde tuketilen incir yapragi, eklem ve kas agrilarini buyuk olcude hafifletir.

Bagirsaklari Calistirir
Incir yapragi, cok fazla lif icerigi olan bir bitki yapragidir. Bu nedenle bagirsak hastaliklarini tumuyle ortadan kaldirir. Bagirsak durgunluguna kesin bir cozum arayanlar, bu yapraktan bitki cayi hazirlayip bagirsaklarini bosaltabilirler. Bunun yaninda iceriginde pektin barindiran bu incir yapraklari sayesinde vucut zararli maddelerden de arinmis olacaktir.

Dogal Antibiyotik Gorevi Gorur
Dogal bir antibiyotik kaynagi olan incir yapragini, degisIk sekillerde tuketerek vucudunuzdaki enfeksiyonu da temizleyebilirsiniz. Ozellikle idrar yolu enfeksiyonu tarzi durumlarda kullanilan incir yapragi, enfeksiyonun kisa sure icinde atilmasini saglar.

Hemoroid Etkilerini Hafifletir
Incir yapragi hemoroid sorunun da bitkisel ilacidir. Bu yapraklar kaynatildiginda da suya yararli minerallerini birakir. Bu da basur hastaliginin caresidir. Incir yapragi suyunun ilik ya da soguk halde hemoroid olan bolgeye surulmesi, bolgedeki kasinti ve yanmayi dindirir ve cilt hasarlarini onler.

Kan Sekerini Dengeler
Kan sekerini dengeleyici ozelligiyle dikkatleri uzerine ceken incir yapragi, iceriginde dogal insulin barindirmaktadir.Uzman onayindan sonra kullanilan incir yapragi, diyabet tedavisinde oldukca iyi bir etkiye sahiptir.

Cilt Hastaliklarini Iyilestirir
Cilt hastaliklarini iyilestirici bir etkiye sahip olan incir yapragi; kasinti ve yanma gibi cilt rahatsizliklarinda, cilt tahrislerini rahatlatip iyilestirir. Bunun icin incir yapragi suyu hazirlayip bu suyu ilik veya soguk bir sekilde cildinize uygulayabilirsiniz.

Solunumu Rahatlatir
Solunum yolu hastaliklarinda da kullanabilen incir yapraklari, sicak su ile bulustugunda bogaz yolunu fazlasiyla rahatlatir. Oksuruk ve ses kisIkligi gibi durumlari da yok eden incir yapragi, bitkisel bir bronsit ilaci gibi kullanilabilir.

Incir Yapragi Sutu Hangi Rahatsizliklarda Kullanilir?
Incir yapragi sutu, sagliginiz acisindan bircok fayda barindiriyor. Duzenli bir sekilde cilde uygulanan incir yapragi sutu, cilt lekesinin deriden temizlenmesine onemli olcude yardimci oluyor. Bunun yaninda kulak cevresinde meydana gelen sivilce ve lekeleri temizliyor, cilde parlak bir goruntu veriyor. Ayrica zamaninda bocek ve akrep isirmalarinda mikrobu kirmasi adina yarali bolgeye uygulanmasi da bilinen bir gercektir.

Incir Yapragi Cayi Nasil Hazirlanir?
Incir yapraginin sifali etkilerinden yararlanabilmek adina hazirlanmasi gereken incir yapragi cayi icin su adimlari izlenmelisiniz:

• Oncelikle 1 litre kaynamis olan suyun icine dort adet incir yapragi ilave edip 8 dakika kadar kaynamasini saglayin.
• Ardindan suyu ocaktan alarak sogumasini bekleyin.
• Daha sonra da bu cayi suzup gun icinde 2 fincan kadar tuketin.



Incir Yapragi Cayinin Faydalari Nelerdir?
Incir yapragi cayinin saglik acisindan pek cok yarari mevcuttur. Bu yararlarindan bazilari ise sunlardir:

• Solunum yollarini rahatlatir.
• Bagirsaklari hareketlendirir.
• Enerji verir.
• Cildi yagdan arindirir.
• Mide yanmasi ya da eksimesi gibi problemler ortadan kalkar.
• Enfeksiyonlarin temizlenmesine yardimci olur.

Incir yapragi cayinin tum bu etkilerinden faydalanabilmek icin de cayi tukettiginiz gunlerde mutlaka bol su icmeyi unutmayin.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 30 Nisan 2021, 21:53   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İncirin hem kendi hem yaprağı faydalı desenize. Paylaşım için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var olasın.

________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Mayıs 2021, 13:17   #3
Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İncirin hem kendi hem yaprağı faydalı desenize. Paylaşım için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var olasın.
cok tşkler Canim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 01 Mayıs 2021, 13:17   #4
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık ne çok faydası varmış.

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 01 Mayıs 2021, 13:18   #5
Standart

Alıntı:
Lyra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık ne çok faydası varmış.
cok tşkler : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:53.