IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 01:18   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Meyve Kabuklarının Faydaları..(Yararları)

Meyve Kabuklarının Faydaları.. (Yararları)

Sağlıklı beslenmemizde çok büyük yere sahip olan meyvelerin içi kadar kabukları da oldukça faydalı. Bu yüzden içini tükettiğimiz meyvelerin kabuklarını soyup çöpe atmak yerine onlardan da faydalanmamız gerekmektedir. İşte bazı meyvelerin kabuklarından faydalanma yolları: Elma kabuğunu, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içermektedir. Eğer elmayı kabuklarıyla yemekte zorlanıyorsanız, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde etmiş olursunuz.

Neredeyse kalorisiz olan salatalığın kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana gelmektedir. Fakat yediğiniz salatalığın organik olduğuna dikkat etmelisiniz.
Patlıcanın kabuğunun bir şeridinde beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan olan nasuninden 300 miligram bulunmaktadır. Ayrıca 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum bulunmaktadır. Patlıcanı az yağlı peynir ve sosta beklettiğinizde kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamayacaksınızdır.

Kivinin tüylü kabuğu ise bakteri ve kolibakteri ile savaşır. Kivi yerken tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsiniz veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana koyabilirsiniz.
Portakal kabuğu ise UV ışınlarının düşmanıdır. Haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı bilinmektedir. Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çeşni yerine serpebilirsiniz ya da salatana sosla birlikte karıştırabilirsiniz.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:45.