IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2020, 20:05   #1
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zeytinyağıyla Kronik Hastalık Riskini Azaltın

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Türkiye' de bitkisel sıvı yağların günlük enerji ve günlük yağ alımı içindeki paylarının, katı yağların paylarına kıyasla daha fazla olduğunu dile getirdi. Aşırı yağ tüketiminin beraberinde çeşitli hastalıklar getireceğini de hatırlatan Çankaya şunları kaydetti: "Aşırı yağ tüketimi; şişmanlık, koroner kalp hastalıkları, kanser, meme, prostat, testis, rahim, yumurtalık, kolon-rektum oluşum riskini artırıyor. Yağlar, proteinler ve karbonhidratlar gibi insan vücudu için yaşamsal değeri olan ve insanların beslenmesinde önemli yer tutan temel besin maddelerinden biridir."

DOYMUŞ YAĞ TÜKETİMİ KALP DAMAR HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Yeterli ve dengeli bir diyetin yağdan gelen enerjisinin yüzde 30'u aşmaması gerektiğini ifade eden Çankaya, "Türkiye' de bitkisel sıvı yağların günlük enerji ve günlük yağ alımı içindeki paylarının, katı yağların paylarına kıyasla daha fazla olduğu saptanmıştır. Vücutta çok önemli görevleri olan yağların, tüketim miktarı kadar türü de önemlidir. Yağ asitleri öncelikle doymuş ve doymamış olarak 2 ana gruba ayrılmaktadır Doymuş Yağ Asitleri; hayvansal kaynaklı besinlerde yaygın olarak bulunan yağ türüdür. Doymuş yağlar oda sıcaklığında katı haldedirler. Daha çok tereyağı, iç yağ ve kuyruk yağı gibi hayvansal yağlarda, dana, sığır, koyun gibi kırmızı etlerde; sucuk, salam ve sosiste; süt, yoğurt ve peynirlerde bulunurlar. Yapılan araştırmalar, fazla doymuş yağ tüketiminin kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini ortaya koymuştur. Kalp sağlığını korumak için, mümkün olduğu kadar az doymuş yağ tüketilmelidir." dedi.OMEGA-3 VE 6 OLUMLU ETKİLİYOR

Yağların kolesterol üzerindeki etkisi hakkında da bilgi veren Çankaya, "Dengeli yağ tüketilmesi ve yağ asitlerinin belirlenen limitlerde ve birbiriyle belli oranlarda tüketilmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır. Yüksek miktarda trans yağ asidi içeren gıdalarla beslenme sonucu kötü kolesterolde artış iyi kolesterolde azalma meydana gelmektedir. Bu durum da kalp damar hastalıklarına neden olmaktadır. Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin tüketimi ise olumlu etkiye sahiptir. Ancak bu iki yağ asidi birbirleriyle orantılı olarak tüketilmesine dikkat edilmelidir." şeklinde konuştu.

Alıntı.
________________


..
We are all brought forth out of darkness
Into this world, through blood and through pain
And deep in our bones, the old songs are waking
So sing them with voices of thunder and rain
 
Alt 17 Temmuz 2021, 21:26   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Zeytinyağı her derde deva gibi

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:30.